daniel (Foto: PA Photos)
daniel (Foto: PA Photos)

Flaggermus kan stoppe Anfield-utbyggingen

Glem «The Anfield Cat». Nå er det «The Anfield Bat» som skaper trøbbel på Anfield.

«The Anfield Cat» ble verdensberømt og fikk også sin egen Twitter-konto med nesten 60.000 følgere da den løp inn på banen under toppkampen mellom Liverpool og Tottenham i februar 2012.

Snaue to år senere er det flaggermus som gjør seg bemerket på arenaen. Og «The Anfield Bat» kan skape langt mer trøbbel enn katten som sørget for at oppgjøret mot Tottenham måtte stoppes i rundt ett minutt.

Flere engelske aviser skriver denne uken at en gjeng flaggermus som bruker Anfield som tilholdssted faktisk kan sette en stopper for utbyggingen av den klassiske arenaen.

Mange arter av flaggermus er truet av utryddelse, og Liverpool vil måtte forsikre om at det tas hensyn til de flyvende gjestene når de legger frem planer om å bygge ut Anfield til å ta 60.000 tilskuere for byrådet, skriver The Mirror.

Flaggermus i cupkamp
I England heter det at flaggermus ikke må bli «negativt påvirket» av byggearbeid. En Liverpool-talsmann sier klubben ikke var kjent med at flaggermus har slått seg ned på Anfield, men en rekke supportere melder at de har sett flaggermus flyvende rundt på hjemmekamper den siste tiden.

Artikkelen fortsetter under bildet!

anfield (Foto: PA Photos)
anfield (Foto: PA Photos)

Under cupkampen mot Notts County forrige måned måtte fans dukke unna da flaggermus ble sett flaksende. Da supporterne var på vei ut fra arenaen senere samme kveld skal en flaggermus ha blitt observert på bakkenivå.

En talsmann for Bats Conservation Trust sier en eventuell utbygging av Anfield, som er det mest aktuelle nå da planene om en ny arena har stoppet opp, ikke må skade flaggermus og bevaringen av disse.

– Hvis det er slik at flaggermus holder til, eller ved stor sannsynlighet holder til, på Anfield, vil en økolog finne ut hvilke arter det er snakk om og hvordan de lever i området før eventuell utbygging kan begynne. Alt arbeid må ta hensyn til flaggermus og at disse ikke påvirkes negativt, sier talsmannen ifølge The Mirror.

Flere arter
Lokale undersøkelser viser at det mellom 2008 og 2012 ble registrert tre flaggermus av typen Pipistrelle i Anfield-området. Mellom 2000 og 2004 fant man seks tilfeller av Common Pipistrelle-flaggermus i samme område. Begge er utrydningstruet.

Andre rapporter viser at ti Chripera-flaggermus ble observert rundt Liverpools hjemmebane mellom 1990 og 2008.

– Vi kjenner ikke til flaggermus som holder til på stadion, men sosiale og økonomiske undersøkelser vil alltid finne sted før enhver utbygging, sier Liverpool-talsmannen.

Flaggermusentusiast Charlie Liggett har fått brev fra Liverpool-fans som har observert flaggermus inne på Anfield.

– En stor flaggermus ble sett flyvende på «Main Stand» i dagslys i pausen mot Queens Park Rangers forrige sesong. Den fløy mot QPR-fansen, men snudde mot The Kop. 44.000 tilskuere fikk det med seg og mange pekte, sier Liggett, som mener å vite at flere flaggermus holder til under den ene tribuneseksjonen.