MMA
MMA

Nytt MMA-studio på TV 2 Zebra: Dette er Mixed Martial Arts

Usikker på hva UFC, Bellator og en underhook er? Se her.

Torsdag kl. 22.30 er det premiere på «MMA-Studio» på TV 2 Zebra og Sumo.

Mixed Martial Arts (MMA) er den raskest voksende kampsporten i verden. Det er også en potensielt farlig sport der nesten alt er lov, og er en fullkontakt kampsport. Vi har sett det på TV 2 Zebra, i Bellator, som heretter vil gå etter MMA-Studio.

– Programmet er definitivt ikke for alle, men vi har en del dedikerte fans som følger Bellator, og vi vil gjerne gi dem et utvidet tilbud. Zebra er jo en kanal med maskulin profil. Vi skal utfordre og provosere, og det gjør vi med dette. Det er også grunnen til at vi sender det så seint, sier programredaktør Torkil Auran.

Vi vil lære deg finessene ved MMA-slåssing. Se første del av MMA-skolen øverst i artikkelen.

Fullt lov å kvele


Programleder er Morten Langli, som blant annet er kjent som fotballkommentator på TV 2. Med seg har han blant andre Norges eneste MMA-dommer, Narve Læret, samt Norges fremste MMA-utøver, Thomas Formo.

– MMA er kjent for å ha få regler. Det er ikke lov å slå eller sparke i skrittet, bite eller klemme øynene. Derimot er det fullt lov å kvele, og hvis man klarer å kvele noen til de besvimer, regnes det som en seier. Videre kan man også vinne ved å få poeng, slå knock-out eller hvis motparten gir seg. Det kan gå ganske brutalt for seg, sier Auran.

De siste årene har MMA også lagt til flere regler, som forbud mot slag mot bakhodet, ryggsøyle og halsregion, skalling, samt å rive i håret til motstander.

Les fullstendig regeloversikt her

Se forklaring på hva UFC er (artikkelen fortsetter under):

761815

Til sykehuset
Det får vi et eksempel på i første episode. Vi skal til et av høstens høydepunkter, UFC 165. Etter kampen mellom Alexander Gustaffson og Jon Jones i Fight Night, kunne ingen av kjempene møte på pressekonferansen etterpå. Begge ble fraktet rett til sykehuset.

– Tanken bak MMA er å sette de forskjellige kampsportene opp mot hverandre. Hva skjer hvis en bokser møter en taekwondo-spesialist? Hvem vinner? En MMA-utøver har gjerne startet med én type kampsport for så å gå videre til MMA. Holly Holm er en slik utøver. Hun gikk fra boksing til MMA, forteller Auran.

Se forklaring på hva Bellator er (artikkelen fortsetter under):

761817

Forbudt i Norge
Norge er et av få land i verden som fortsatt ikke tillater utøving av kampsporten, i motsetning til for eksempel vår nabo Sverige. Til tross for dette har MMA-Studio et innslag kalt MMA-skolen, hvor de snakker med trenere i USA og viser grep og grunntaktikker – altså basic MMA.

– Programmet har ingen agenda i forhold til å få legalisert sporten, men gir mulighet til å lære om MMA og bli kjent med personlighetene. Det er for de hardbarka seerne som ønsker å bli kjent med verdenen rundt den populære sporten.