zucca
zucca

Poengløs Zucca skjønner alvoret: – Jeg må produsere

NHL-spilleren sier at det er på tide at han involverer seg i scoringer for Rangers.

NHL-sesongen har startet forferdelig for Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers. Kun én seier på fem kamper er fasit - 20 mål er sluppet inn på de siste tre kampene. Nå forventes det at laget reiser seg umiddelbart, og Zucca vedgår at han må begynne å vise noe på isen. Så langt denne sesongen står nordmannen uten scoring eller assist for Rangers.

– Jeg må produsere. Selvsagt, dersom du får en sjanse til å spille mye, så kan du være fornøyd med en kamp og føle at du spilte bra, men du må vise det på måltavlen også. Du må produsere, sier Zuccarello Aasen til New York Daily News.

For det kan virke som om nordmannen må begynne å levere på banen for å få samme tillit som han har fått i starten av sesongen.

Zucca har fått godt med spilletid under trener Vigneault. Et gjennomsnitt på 17 minutter og 23 sekunder gjør Zucca til den tredje mestspillende løperen på laget.

– Vi har noen spillere som har fått gode sjanser til å vise hva de kan. Noen spillere får topp-seks løper-minutter, power-play-tid, og for noens del er ikke produksjonen der den må være for å beholde plassene sine over lang tid. Så de er klar over det. Jeg trenger ikke nevne navn, sier Rangers-trener Alain Vigneault.

Artikkelen fortsetter under bildet!

TAPTE STORT: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers klarte ikke å ta sesongens andre seier. I steden ble det et braktap mot Anaheim Ducks. (Foto: JEFF GROSS/Afp)
TAPTE STORT: Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers klarte ikke å ta sesongens andre seier. I steden ble det et braktap mot Anaheim Ducks. (Foto: JEFF GROSS/Afp)

Fra å ha levd et liv i skyggen av stjernene – degradert og misfornøyd i farmerklubben Connecticut Whale i AHL for to år siden – er 26-åringen fra Oslo nå en mer sentral spiller i storklubben.

– Jeg føler at jeg er en større del av laget nå og får spille mye. Jeg får mye skryt og spiller bra utpå der. Jeg får vel si ja til at jeg trives nå, ja, sa Zucca på spørsmål fra TV 2 etter seieren over Los Angeles Kings for en drøy uke siden.

Tirsdag gjennomførte Vigneault endringer i stallen. Keeper Cam Talbot og J.T. Miller fra farmerlaget Hartford Wolf Pack er på plass, mens Martin Biron og Arron Asham er frigitt.

PS: Natt til torsdag spiller Rangers bortekamp mot Washington Capitals i den amerikanske hovedstaden.