Høgli glad for å være ferdig med kvalfiaskoen

Tom Høgli var en av få som presterte godt i begge Per-Mathias Høgmos matcher i VM-kvalinnspurten. Norge som lag er milevis unna sluttspill.

– Det er godt at det er over. Dette er for dårlig av oss. Vi har ikke vært gode nok. Vi kom under i hver kamp og har skapt altfor lite, er dommen fra Brugge-backen.

– Hva er forklaringen?

– Jeg er litt usikker på hvorfor det ble sånn. Vi har byttet mye på kort tid og har ikke den soliditeten som vi hadde for et par-tre år siden. Den har vi mistet. Det må vi ha på plass. Skal vi komme noen vei, må det defensive være på plass, sier Belgia-proffen ærlig.

Under 7000 tilskuere orket å ta turen til Ullevaal stadion tirsdag. 1-1 mot Island ble fasit i en kamp der Norge før avspark var ute av kampen om annenplass og omspill. Høgli forstår at supporterne holdt seg hjemme denne kjølige oktoberkvelden.

– Jeg synes ikke det er greit, men jeg forstår dem. Vi har ikke levert godt nok, billettene var forholdsvis dyre, det var en uviktig kamp og mye styr om utenomsportslige ting. Vi må bare takke dem som kom. Og så må vi få opp de gode resultatene og gjøre som fotballjentene, som har gjort det godt i mesterskap. Vi må prøve å få slike resultater vi også, sier den tidligere Tromsø-backen. (©NTB)