Halv oppreisning for Høgmo

Per-Mathias Høgmo og hans landslag fikk bare halv oppreisning for fadesen i Slovenia. Jubilanten Daniel Braatens utligning og Rune A. Jarsteins redninger ga 1-1 mot Island.

Island var nærmest seieren og kunne juble over plass i toeromspillet i november. Islendingene kan drømme videre om en historisk tur til VM-sluttspillet i Brasil.

Bare 6796 tilskuere møtte fram for å se Norges første hjemmekamp under Høgmo, og av dem var det et par tusen islendinger som lagde nesten all lyden.

Det var ingen norsk sprettball vi fikk se tirsdag, slik Høgmo håpet på etter den brutale bakkekontakten i Maribor, men det var ingen våt tepose heller. Norge leverte bedre takter enn i Høgmos debut, og vi fikk i perioder se fine detaljer både individuelt og kollektivt, men det ble igjen skapt altfor få sjanser.

Island tok en tidlig ledelse da Kolbeinn Sigthórsson utnyttet en norsk forsvarsfeil, men Braaten viste at bryteren definitivt var «på» i jubileumskampen da han kjempet inn utligningen og scoret Norges første mål i Høgmo-epoken.

Island måtte vinne for å være helt trygg på å ta 2.-plassen og gå videre i VM-kvalifiseringen og hadde de største sjansene i annen omgang. Nervene roet seg da Sveits tok ledelsen over Slovenia, og et par minutter etter kampslutt kunne feiringen starte. (©NTB)