Nils Johan Semb (tv) og Egil Drillo Olsen. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)
Nils Johan Semb (tv) og Egil Drillo Olsen. (Foto: Junge, Heiko/NTB scanpix)

Drillo: – Større svik mot Semb enn mot meg

Egil Drillo Olsen mener NFF undergraver posisjonen til toppfotballsjef Nils Johan Semb.

Egil Drillo Olsen mener han ble presset fra jobben som landslagssjef av NFFs generalsekretær Kjetil Siem og president Yngve Hallén.

I et intervju med TV 2 kaller han lederstilen for neandertalsk, men sier at han føler toppfotballsjef Nils Johan Semb er blitt behandlet verre.

Etter møtet der det ble klart at Drillo ikke var ønsket som landslagssjef lenger, tok han tok kontakt med sin tidligere assistenttrener via SMS. Semb var på den tiden på ferie i USA.

– Han svarte at han ikke hadde hørt noe om at jeg var sparket og ikke vært med i den prosessen. Nils Johan sa han hadde fått en telefon fra Yngve (Hallén, journ.anm.) der det virket som jeg hadde trukket meg frivillig. Jeg ble skikkelig skuffet over dette. Semb er jo sjefen min, sier Drillo.

TV 2 Play: Her kan du se hele intervjuet med Drillo om NFF

– Det er et større svik mot ham enn mot meg, mener han om at Semb er blitt holdt utenfor av NFF-ledelsen.

Drillos etterfølger, Per-Mathias Høgmo, skal ikke rapportere til Semb. Toppfotballsjefen er ikke lenger tett på landslagene eller de viktige beslutningene.

Les også: Semb er vingeklippet av NFF-ledelsen

71-åringen er veldig opptatt av behandlingen av Semb og kommer flere ganger i intervjuet inn på temaet.

– Jeg tenker på rollen til Nils Johan, som har tatt den jobben på bakgrunn av den instruksen han har. Den er tydeligvis ikke blitt overholdt. Det er minst like alvorlig som saken min.

– Skal du endre arbeidsoppgavene til en ansatt må du ta det opp med ham. Ikke la ham lese om det i mediene, påpeker Drillo.

Det er et større svik mot ham enn mot meg.

Den nylig avgåtte landslagssjefen sier det er rart at generalsekretær Kjetil Siem ikke har rådført seg med noen fagfolk i NFF om ansettelsen av Høgmo.

– Han er jo ingen fagmann selv. Det har han jo innrømmet.

Drillo påpeker at NFF har en etisk komité.

– Dette bør være en sak for dem, spør du meg, sier han.

Les også: Carew kritiserer Yngve Hallén etter Drillo-sparkingen

– Jeg håper Nils Johan Semb kan fortsette som toppfotballsjef etter dette.

– For norsk fotballs skyld?

– Ja.

siem
siem

Skal snakke med Drillo
Nils Johan Semb har så langt ikke villet uttale seg om saken. Generalsekretær Kjetil Siem har henvist til president Yngve Hallén, som sa blant annet dette på TV 2 Nyhetene mandag kveld:

– Jeg har snakket med Egil på telefon i dag og vi er enige om at vi skal gå gjennom de tingene vi oppfatter på en ulik måte. Vi skal snakke oss gjennom det. Det er viktig for oss og det er viktig for Egil, sier han.