Per Mathias Høgmo. (Foto: TV 2)
Per Mathias Høgmo. (Foto: TV 2)

Høgmo om NFF-bråket: – Forutsetningen var at Egil ønsket dette

Det sier Per-Mathias Høgmo om skiftet av landslagssjef.

I morgen møter Norge Island til en TV 2 Zebra-sendt VM-kvalikkamp kl. 20.00. VM-håpet er slukket for Norge, men for den ferske landslagstreneren Per-Mathias Høgmo og hans menn er det første mulighet til å revansjere det pinlige 0-3-tapet for Slovenia.

– Egil ønsket dette
Han vil ikke innrømme at Norge gjorde for mange forandringer i forkant av Slovenia-kamnpen.

– Man kan alltid stille spørsmål rundt en kamp, nå hadde vi den inngangen vi hadde. Vi traff på veldig mye som vi har vært innom allerede, men resulatet ble ikke som vi hadde håpet. Samtidig ga det oss mye i forhold til fremtiden, sier Høgmo.

– Vi prøvde å bruke de fire dagene så godt som mulig. Men i forhold til å være klubbtrener har man færre samlingsdøgn. Vi må prøve å optimalisere hva vi gjør mellom samlingene, sier Høgmo.

Se opptak av dagens pressetreff direkte i videovinduet øverst i artikkelen.

– Men var ikke grunnen til at vi forandret nå at sjansene for å komme til VM skulle bli større?

– Du får spørre ledelsen om hva som var årsaken til at man timer det akkurat der og da, men det er et større bilde.

– Øyvind Alsaker skriver i en blogg at maktspillet var viktigere enn en VM-billett. Hva sier du til det?

– Forutsetningen som lå til grunn var at Egil ønsket dette. Da var jeg til disposisjon. I det lengre perspektivet kunne det vært en fordel å ha mer tid, men samtidig kommer disse kampene godt med i forberedelsene til neste høst, sier Høgmo.

Skal bli mer direkte
Høgmo har sett svakheter i Islands forsvarsfirer. De skal Norge utnytte.

– Island spiller ganske likt oss. De har sine styrker fremover. Vi er opptatt av hvordan vi kan såre dem mest. Vi skal utnytte rom bak dem, i mellomrommet og i bredden. Jeg håper at vi skal ha ballen mye, men vi skal bli mer direkte i enkelte faser, sier Høgmo.

– De har et veldig godt lag på de seks fremste plassene. Samtidig har de sluppet inn fire mål hjemme mot Slovenia og fire mål borte mot Sveits, og det sier at de har en del brister, sier Høgmo.