Steffen Kjærgaard (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
Steffen Kjærgaard (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Vil styrke Antidoping Norge med historiske millioner

... og statsbudsjettet legger opp til flere tippemidler direkte til idretten.

Følg statsbudsjettet i vårt livesenter

Det ble klart da den avtroppende regjeringen Stoltenbergs statsbudsjett ble lagt frem mandag. Der foreslås det å gi tre millioner kroner i ekstra driftstilskudd til Antidoping Norges arbeid mot doping som samfunnsproblem.

Vil jobbe med ungdommen
I Sognsveien jubler man over nyheten.

– Dette er første gang vi vil få et driftstilskudd direkte over statsbudsjettet til dette arbeidet. En slik driftsstøtte vil gi stiftelsen forutsigbare rammevilkår i vårt arbeid for et dopingfritt samfunn, og gir oss muligheten til å se antidopingarbeidet i en større sammenheng, sier Anders Solheim, daglig leder i Antidoping Norge.

Norsk idrett har vært preget av flere dopsaker det siste året, blant annet tilståelsen til tidligere sportssjef i sykkelforbundet, Steffen Kjærgaard.

– Gjennom disse midlene vil vi kunne gjøre mer for at ikke unge mennesker ødelegger livet sitt på bruk av dopingmidler, sier Solheim.

Mer tippemidler til idretten
Regjeringen foreslår i statsbudsjettet at idretten skal få økt sin andel av tippeoverskuddet fra 47,9 til 56 prosent neste år.

I endringen av tippenøkkelen blir det foreslått en fordeling på 56 prosent til idrettsformål, 14,9 prosent til kulturformål utenfor statsbudsjettet og 18 prosent til humanitære og samfunnsnyttige organisasjoner.

– Dette innebærer en økning på nesten 200 millioner kroner til idretten. Det er behovet for bygging og rehabilitering av idrettsanlegg som ligger til grunn for endringen, sier kulturminister Hadia Tajik (Ap).

Regjeringen legger også opp til ytterligere endringer slik at idretten i 2015 skal få 64 prosent av Norsk Tippings overskudd.

– For 2014 er det foreslått 1,2 milliarder kroner, en økning på 252 millioner kroner fra i år. Dette er en seier vi har jobbet for i mange år, og det er flott å være kommet så langt. Vi er nær en full kompensasjon. Her er det bare å takke den rødgrønne regjeringen, sier idrettspresident Børre Rognlien.

Prognosene fra juni i år gir et overskudd til fordeling via tippenøkkelen på omtrent 3,35 milliarder kroner. (©NTB/TV 2)