Broom Vegard har lagt årets høstferie til California   nærmere bestemt i nærheten av Tesla fabrikken. Snart skal han ikke bare nøye seg med å stå utenfor heller!
Broom Vegard har lagt årets høstferie til California nærmere bestemt i nærheten av Tesla fabrikken. Snart skal han ikke bare nøye seg med å stå utenfor heller!

Han bruker høstferien til å besøke Tesla

Broom-Vegard er i California - og snart skal han inn i fabrikken.

Høstferien er over for de fleste av oss – men ikke for alle.

Brooms redaksjonssjef Vegard mangler på kontoret i dag. Han har nemlig bedt om en litt forsinket høstferie – men har lovet å jobbe litt underveis også. Men hva og hvor – det er det ingen av oss andre som helt vet. Heller ikke bilekspert Benny som akkurat kommer inn døra.

– Vegard? Nei, vet ikke jeg. Men kanskje ett eller annet med Tesla, synes han snakket om det, sier Benny.

– Du mener ikke den der dagsturen hans til Sogndal med Model S? Det var jo i forrige uke, det.

– Ja, sant nok. Nei, det er vel best å ringe ham og finne ut hva som skjer!

– Skal du eller jeg gjøre det?

– Du! Jeg trenger en kaffekopp først jeg, sier Benny – og dermed er den saken avgjort!

I California

Ring ring:

– Hallo – er det deg, Knut? Nå hadde du flaks, jeg står akkurat utenfor Tesla-fabrikken.

En ukes høstferie og rimelige flybilletter - da drar man og besøker Tesla!
En ukes høstferie og rimelige flybilletter - da drar man og besøker Tesla!

– Fabrikken? Du mener vel importøren i Oslo???

– Nei da, jeg mener fabrikken. I California! Du skjønner, jeg kom over noen ganske billige flybilletter og ettersom jeg hadde en uke fri, tenkte jeg at det var en helt perfekt høstferie!

- Foreløpig har det vært ganske slitsomt med 21 timers reise, men det regner jeg med at det er verdt!

Helt til topps: Nå er Tesla Norges mest solgte bil

Skal inn også

– Du verden ... Ja, den høstferien tipper jeg det er en del som misunner deg!

– Som sagt skal jeg forsøke å jobbe litt også. Tesla er jo spennende saker og jeg skal ikke bare nøye meg med å stå utenfor fabrikken. Jeg skal inn også – og forsøke å finne ut litt mer hva det er med denne bilprodusenten som plutselig har tatt hele verden med storm.

Står på venteliste

– Ja, deg også vel? Det er vel ingen hemmelighet etter hvert at du også står på venteliste for Model S?

– Stemmer det. Jeg falt rett og slett helt pladask da jeg testet den for Broom. Derfor har jeg for første gang i mitt liv bestilt helt ny bil. Mye kan tyde på at den faktisk blir produsert mens jeg er her borte.

– Håpet mitt er, faktisk, at nettopp min bil skal rulle ut på produksjonsbåndet i det jeg kommer inn. Tenk det da – å ta imot sin egen bil i selveste fødestua! Det blir knall! Hvis alt går som planlagt da. DET er jo ikke sikkert ...

Falt pladask under testen - les den her:

Flere "norske" biler

– Dette høres det ut som du har planlagt lenge, og hvis godeste Elon Musk vet sitt eget beste, så leverer han vel varene. Han har vel neppe opplevd en utagerende og utålmodig vestlending før, he, he.

– Nei, jeg har et lite håp om å få et intervju med ham også, men da skal vi nok ha flaks! Regner med at jeg sikkert kan snuble over flere "norske" biler på vei ut av produksjonsbåndet.

– Kanskje har våre lesere noen spørsmål de vil at jeg skal stille gutta på gølvet, eller selveste Musk om jeg skulle få audiens til det helligste. Jeg foreslår at de skriver inn i kommentarfeltet under denne saken, så skal jeg følge med der!

Her kan du lese litt om hva Vegard har kjørt tidligere

Se på folk og biler

– Høres bra ut! Hva er planen nå?

– Tja, kanskje kjøre litt rundt og se meg om ... Funderer også å ta en tur på stranda og få litt sommerfølelse igjen. Det er ikke så dumt klima her borte i California, vet du.

- Og så har jeg tenkt å finne meg en fortausrestaurant og ta en matbit. Bare sitte og se på folkeliv og biler. DET er ferie, det! Jeg kommer tilbake så snart jeg hører mer fra Tesla og får vite når jeg slipper inn, avslutter Vegard.

Har du spørsmål, innspill eller kommentarer til Vegard? Skriv i vei i kommentarfeltet under:

LES OGSÅ: Tesla Model S - men perfekt er den ikke!