kevin kampl (Foto: Jure Makovec, © Jure Makovec/AFP/MM)
kevin kampl (Foto: Jure Makovec, © Jure Makovec/AFP/MM)

Slovenia ber Norge om hjelp

– Jeg har gitt klar beskjed til Valon Berisha om at Norge må slå Island, sier Slovenias Kevin Kampl.

Maribor (TV 2 Sporten): Han spiller sammen med Berisha i Red Bull Salzburg og oppsøkte lagkompisen i pressesonen utenfor garderobene på arenaen Ljudski fredag kveld.

Slovenerne har med fire strake seirer nå et håp om å nå VM i Brasil. Før de siste kampene tirsdag ligger Island på andreplass ett poeng foran Slovenia.

Norges overmenn må ta poeng borte mot allerede VM-klare Sveits samtidig som nordmennene må slå Island hjemme på Ullevaal. Uavgjort vil også hjelpe Slovenia dersom de selv blir det første laget til å slå sveitserne i denne kvalifiseringen.

– Jeg har gitt klar beskjed til Valon Berisha om at Norge må slå Island, sier Slovenias Kevin Kampl til tv2.no.

Følg kampene i kveld: Davy Wathne inviterer til landslagsfest

Underveis i intervjuet kommer Berisha gående forbi og fleiper med lagkameraten med det lyse håret. Nok en gang gjentar Kampl at Norge må gjøre jobben på Ullevaal tirsdag kveld.

– Det er ikke lett å spille i Sveits, men hvis vi gjør som mot Norge kan vi slå dem. Det kan være en fordel for oss at de allerede er kvalifisert for VM, men samtidig kan de få inn noen nye spillere som vil vise seg frem, sier Kampl.

Tror på Norge
Norge, som var førsteseedet i kvalifiseringen, har kun æren å spille for tirsdag. Lille Island derimot har grepet om play off-plassen foran den siste kampen.

– Jeg håper og tror Norge vinner. De er gode nok til det, mener Kampl.

23-åringen sier han ble overrasket over hvordan Per-Mathias Høgmos Norge fremsto i den første kampen under hans ledelse. Slovenerne forventet nemlig et norsk lag som slo mye langt og kjempet for å vinne andreballene.

– Vi trodde de hadde fokus på lange pasninger, men de spilte faktisk fin fotball med mange pasninger i midtbaneleddet. Norge hadde ballen mye. De gjorde det vanskelig for oss, men jeg syns vi taklet det bra, sier landslagsspilleren.

Hat trick
Hovedgrunnen til det heter Milivoje Novakovic. Spissen som spilte under Ståle Solbakken i Köln scoret alle tre målene i Maribor og sørget med det for en marerittstart for Høgmo.

– De to tidlige målene var viktig for oss. 2-0 er alltid en farlig ledelse, men da vi fikk det tredje målet kort tid etter pause følte vi oss ganske komfortable. Vi jobbet godt sammen og leverte en utrolig innsats. Dette er noe av det beste vi har gjort på lenge, mener Kevin Kampl.