Ris og ros fra Høgmo

Per-Mathias Høgmo delte ut både ris og ros til spillerne etter å ha sett kampen mot Slovenia om igjen. Også der skiller han seg fra forgjengeren.

Egil «Drillo» Olsen avsto oftest fra å kritisere spillere offentlig selv etter grove feil. Høgmo gikk lørdag gjennom baklengsmålene i Maribor med kritisk blikk.

– Det første målet var en veldig god prestasjon av Slovenia, men vi sideforskjøv nok litt for hardt og ble straffet for det. De to andre kunne vi avverget på struktur og individuelle ting, sa han.

Han kritiserte Per Ciljan Skjelbred for å ha ligget for høyt på kant og Omar Elabdellaoui for å ha ødelagt offside på 2-0, Daniel Braaten for balltap, Tarik Elyounoussi for mislykket klarering og Brede Hangeland for ikke å ha falt av på 3-0.

– Brede hadde bare en trening, og ingen strukturtrening sammen med fireren. Vi jobbet ikke mye med defensiv struktur, og det var et bevisst valg fordi jeg ønsket å bruke tid på det offensive, sa Høgmo, som etterlyste at norske spillere blir bedre defensivt en mot en.

– Før 2-0 gikk Slovenias nummer 20 (Kevin Kampl) forbi begge våre sentrale spillere. Det kan vi ikke tillate. (©NTB)