nadal (Foto: Ng Han Guan, © NHG JRM**LON**)
nadal (Foto: Ng Han Guan, © NHG JRM**LON**)

Nadal mistet finalen i Shanghai

Det blir ingen drømmefinale mellom Novak Djokovic og Rafael Nadal i Kina søndag. Nadal tapte sin semifinale 2-6, 4-6 for Juan Martín Del Potro.

Nadal har hatt en stor sesong. Lørdag feilet han for første gang i en semifinale i år. Mot den argentinske virvelvinden Del Potro var spanjolen sjanseløs i Shanghai.

Dermed blir det ingen ny finale og mulighet for revansj for Nadal mot førsteseedede Novak Djokovic. Nadal tapte for Djokovic i finalen i Beijing forrige søndag.

Nadal, en av de kjappeste på tennisbanen, hadde store problemer med Del Potros tempo. Argentineren slo til med knallharde server og returer, og han fikk gå opp i en 4-0-ledelse før Nadal tok et sett.

Nadal trodde han hadde brutt Del Potros serve på stillingen 2-2 i annet sett, men avgjørelsen ble prøvd med «hawkeye», og avgjørelsen gikk ikke i Nadals favør.

Det var kanskje en av Del Potros beste kamper. Før lørdagens seier hadde han ikke slått Nadal siden 2009. Nadal har denne sesongen vunnet ti turneringer på ATP-touren, inkludert Grand Slam-triumfene i Roland Garros og US Open. (©NTB)