England én seier unna VM

Debutanten Andros Townsend (22) roet hjemmenervene med et langskudd i Englands 4-1-seier over Montenegro i VM-kvalifiseringen fredag.

Tottenham-spilleren banket inn vertenes tredje mål med et godt skudd fra over 20 meter i det 78. minutt. Scoringen satte jubelen løs hos landslagssjef Roy Hodgson. Han kunne lettet konstatere at laget hans har VM-drømmen i egne hender før hjemmemøtet med Polen tirsdag.

Tre minutter på overtid la Daniel Sturridge på til 4-1 fra straffemerket. Liverpool-spissen ble felt av Ivan Kecojevic og satte en sikker straffe motsatt vei for keeper.

England hadde nok sjanser til å lede etter første omgang, men Montenegro-keeper Vukasin Poleksic gjorde flere mesterlige redninger på stillingen 0-0.

Til slutt måtte Poleksic kapitulere da Manchester United-stjernen Wayne Rooney trillet inn en returball fra målvakten tre minutter etter pause.

Etter litt over timen spilt kom 2-0 etter et snodig selvmål fra Branko Bokovic. England burde økt ledelsen etter 70 minutter, men en uegoistisk Rooney spilte videre til Steven Gerrard, som ikke maktet å sette ballen i nettmaskene. (©NTB)