I november blir den avduket på bilutstillingen i Los Angeles. I mellomtiden gir Porsche oss denne lille smakebiten på kommende Macan.
I november blir den avduket på bilutstillingen i Los Angeles. I mellomtiden gir Porsche oss denne lille smakebiten på kommende Macan.

Porsche Macan: Første smakebit på en stor bilnyhet

Avdukes om en måned - og skal bli merkets bestselger.

Porsche har hatt en eventyrlig salgsvekst de siste årene. Sportsbilprodusenten kom først med SUV-en Cayenne, så den digre familiebilen Panamera.

Begge har solgt over alle forventninger – og generert store inntekter for selskapet.

Frykten for at merkevaren skulle bli utvannet og i verste fall ødelagt har heller ikke slått til. Og det har gitt Porsche ytterligere blod på tann.


Avdukes snart

Nå er det nemlig ikke lenge til de skal lansere det som kan komme til å bli en skikkelig storselger.

I november er det nemlig klart for avdukingen av nye Macan. En relativt kompakt SUV som går inn under Cayenne i modellutvalget – og som dermed plasserer seg midt i en stor og sterkt voksende bilklasse.

TT Roadster: Dyr som ny – nå er den billig

911-faktor

Nå har Porsche akkurat sendt ut en liten smakebit på bilen, der vi får se Macan forfra. Vi blir ikke så veldig mye klokere på designet av dette, men her er det nok ikke grunn til å vente de store sprellene heller.

Porsche kommer til å legge den ganske nært Cayenne, samtidig som de naturligvis også tilfører en god dose 911-faktor. Det sportslige blir viktig både for design og kjøreegenskaper – og vil på den måten skille Macan fra mange av konkurrentene.

Les vår test av Porsche Panamera her:

Audi-teknikk

Under skallet er det mye Audi-teknikk. Men Porsche jobber hardt med å gi den tilstrekkelig særpreg til å ikke bli oppfattet som noe annet enn en ekte Porsche.

Interne markedsvurderinger skal gå på at de kan klare å selge rundt 75.000 eksemplarer årlig av Macan. Da blir den også Porsches mest solgte modell.

Forutsetningene bør da også vært svært gode. Mange kunder er villig til å bla opp ekstra for å få en bil som skiller seg litt fra mengden.

LES OGSÅ: Denne Porschen er morsommere enn den ser ut til

Presse prisen

I starten er det ventet at Macan får en innstegsmodell med V6-bensinmotor, senere skal denne byttes ut med en firesylindret 2-liters motor med turbo.

Prismessig skal denne presses såpass mye ned at bilen blir tilgjengelig for en relativt stor kjøpegruppe. Men det skal også bli mulig å bruke veldig mye penger på en Macan, når man drar på med mye krefter og ikke minst mye utstyr.

Bare firehjulstrekk?

Mye tyder på at Porsche bare vil tilby Macan med firehjulstrekk – ikke som mange av konkurrentene, som også har utgaver med trekk på bare to hjul.

De viktigste konkurrentene er Range Rover Evoque og BMW X3. Men i praksis vil nok også konsernbror Audi Q5 og en bil som Mercedes GLK få merke den nye rivalen i klassen.

Porsche til 200 000,-? Dette får du:

Dette spionbildet av Macan viser en relativt
Dette spionbildet av Macan viser en relativt

Porsche 944 – nå er denne veteran: