Jonas_Svensson
Jonas_Svensson

U21-treneren etter sjokktapet: – Det er en for dårlig prestasjon

Trond Nordsteien ikke nådig med spillerne etter Aserbajdsjan-smellen.

Norge U21-Aserbajdjsan U21 1-3:

Det norske U21-landslaget gikk på en kjempesmell mot Aserbajdsjan torsdag, og tapte til slutt hele 1-4.

Mushaga Bakenga skaffet straffe som han tok selv i første omgang, men bommet både på straffen og på returen.

Etzaz Hussain sørget for at Norge likevel tok en oppskriftsmessig ledelse etter 54 minutter, men da det så ut til at U21-gutta skulle cruise inn til en enkel seier skar det seg fullstendig.

Tugrul Erat utlignet to minutter etter Hussains scoring, mens Agabala Ramazanov sørget for 2-1 til gjestene 13 minutter senere.

På overtid gjorde Tugrul Erat ydmykelsen komplet da han satte inn Aserbajdsjans tredje.

Se målene i videovinduet over!

– Det er først og fremst veldig skuffende. Hvis vi skal henge med i toppen av vår kvalifiseringsgruppe må vi ha tre poeng mot Aserbajdsjan hjemme. Det er en for dårlig prestasjon, sier U21-trener Trond Nordsteien, som har overtatt styringen etter Tor Ole Skullerud er Per-Mathias Høgmos assistent på A-landslaget.

– Vi ser ganske ok ut en time. Vi følger det vi har snakket om. Å spille eget spill, er gode i etablert angrep, og har få problemer defensivt. Så får vi 1-0 etter 54 minutter, og føler at vi er i stand til å snappe hele kampen. Men så slipper vi inn et utligningsmål. Da blir vi usikre og gjør strukturelle feil. Vi roter rett og slett bort en relativt trygg ledelse. Vi gjør for mange feil, og det er for dårlig, fortsetter Nordsteien..

– Hvor mye har Bakengas straffebom å si for å kunne få et overtak i kampen?

– Det er en ferdighet å være effektiv, og vi har flere muligheter til å øke ledelsen tidlig. Men mangelen på effektivitet straffer seg. Det er ikke snakk om tilfeldigheter eller uflaks, det er rett og slett mangel på ferdigheter, og det må vi jobbe med.

Se straffebommen:

760156