Drillo
Drillo

Deler av NFF-styret forbannet og oppgitt på Hallén

– Det er blitt kjørt et løp som ikke er i samsvar med forbundsstyrets forutsetning, sier NFF-kilde til TV 2.

Maribor (TV 2 Sporten): Egil Olsen ble fjernet som norsk landslagssjef foran de to avsluttende VM-kvalikkampene mot Slovenia fredag og Island neste uke.

71-åringen skal være knust og nærmest sjokkert over å ha fått sparken, og avskjedigelsen har også fått Olsens kone, Sigrun Vedelden, til å møte opp på fotballpresident Yngve Halléns kontor for å skjelle ham ut.

Personer i forbundsstyret reagerer
Det var Hallén som etter et forbundsstyremøte sammen med generalsekretær Kjetil Siem møtte Drillo for to uker siden. Fotballpresidenten innrømmet selv overfor TV 2 Sporten tidligere denne uken at trenerveteranen ble presset ut.

– Det er klart at når jeg kommer som fotballpresident sammen med generalsekretæren – direkte fra et forbundsstyremøte – og lanserer en slik løsning, så er det indirekte et lite press, erkjenner Yngve Hallén - og løsningen var altså at Per-Mathias Høgmo tar over som ny sjef for Drillo allerede denne høsten.

Les: Drillos kone mener NFF har vært uærlige
Les: Ble skjelt ut på kontoret av kona til Drillo

TV 2 Sporten er kjent med at flere personer i forbundsstyret reagerer kraftig, er forbannet og oppgitt over Halléns utilbørlige press i denne saken. På møtet tidligere samme dag som Drillo fikk beskjeden, var det på styremøtet enighet om at Drillo selv måtte ønske å fratre dersom Høgmo skulle ansettes umiddelbart.

– Det er blitt kjørt et løp som ikke er i samsvar med forbundsstyrets forutsetning. Det var ikke aktuelt fra forbundsstyrets side å fjerne Drillo med mindre han selv ønsket å gi seg, sier en NFF-kilde til TV 2 Sporten.

Hallén avviser kritikken
Etter det TV 2 Sporten erfarer er det varslet en bred gjennomgang av NFF-toppenes fremgangsmåte i denne saken på neste styremøte.

Kjetil Siem og Yngve Hallén er på plass i Slovenia der Norge lader opp til VM-kvalifiseringskampen fredag. Konfrontert med TV 2s opplysninger om at presidenten og generalsekretæren handlet utover forbundsstyrets forutsetning, svarer Hallén:

– Det stemmer ikke. Da må du ha dårlige kilder, sier Hallén til tv2.no.

– Var alle i styret enige på styremøtet?

– Vi var enige om hvordan vi skulle gå frem, sier Hallén.

– Så du og Siem overkjørte ikke de andre på noen som helst måte?

– Nei, overhodet ikke, sier Hallén.

Les: Mener Drillo bør få statue utenfor Ullevaal

Samtidig som Hallén og Siem ba Drillo gå var toppfotballsjef Nils Johan Semb på reise i USA. Han ble først informert først i etterkant av styremøtet.

I et brev til VG onsdag skriver Drillos kone at Kjetil Siem skal ha antydet overfor 71-åringen at han på pressekonferansen i etterkant skulle meddele at det var hans egen idé gå å av. Dette tilbakevises av Siem.

TV 2 Sportens landslagsekspert Mini Jakobsen reagerer på NFF-toppenes fremgangsmåte.

– Dette er enda en ripe i lakken til Hallén. Styret må sette seg ned for å se hva man kan gjøre - om man kan ha en leder som går ut og gjør ting de ikke kan stå for, sier Jakobsen.

– Nødt til å ha ryddighet, ærlighet og presisjon
Tidligere kaptein under Drillo i lagets storhetsperiode, Kjetil Rekdal, føler med Drillo etter de siste dagers avsløringer.

– Jeg kjenner ikke saken i detaljer, men jeg kan si at hvis det som har kommet fram stemmer, så er det langt fra gunstig. I slike prosesser er man nødt til å ha ryddighet, ærlighet, og presisjon. Hvis det ender i maktkamp, og uenighet, er det forferdelig å stå i midten av det, sier Rekdal, og understreker at han bare kjenner saken fra media.

Samtidig mener VIF-treneren at det ikke nødvendigvis var galt å bytte ut Drillo allerede nå.

– Jeg har hele tiden sagt at når de først hadde bestemt seg for Høgmo, så er det riktig at han begynner så fort som mulig. Men jeg stusser jo når det kommer fram slike ting som vi har sett de siste dagene. Det er ekstremt viktig at alle er enige og samsnakket i en slik prosess, mener Rekdal.

Se Hallén kommentere konekritikken her:

759763