Svensk fotballbråk sammenlignes med terrorisme

Hammarby er bøtelagt med 270.000 kroner og må spille to kamper for tomme tribuner etter supporterbråket mot GAIS. Sveriges fotballforbund ser svært alvorlig på saken.

– Vi betrakter det mer eller mindre som et terroristangrep. Det er gjennomført på en slik måte at det fantes åpenbar fare for andre menneskers liv og helse. Det er koblet til et ikke-fungerende sikkerhetsarbeid, sier Khennet Tallinger, talsmann for disiplinærnemnda i SvFF.

Superettan-kampen mellom Hammarby og Gais 19. september måtte stanses i annen omgang. En gruppe på rundt 40 svartkledde fotballfans tok seg til den tomme tribunen ovenfor GAIS-fansen og startet å kaste alt mulig ned mot dem, deriblant øl, mynter og knallskudd.

– Dette er den største skandalen på lang tid i svensk fotball. Det er fullstendig uakseptabelt, sa GAIS' sportssjef Jonas Lundén etter kampen.

Klubben har lagt inn protest mot at kampen ble fullført samme kveld, men fikk ikke medhold av forbundet.

– Det er dommerens beslutning, og han bestemmer. I og med at kampen ble ferdigspilt, er det det resultatet som gjelder, sier Tallinger om kampen som Hammarby vant 3-1. (©NTB)