Stadig færre engelskmenn får spilletid i PL

Andelen engelskmenn som får spille i Premier League synker. I 2007/08-sesongen var andelen 35,25 prosent. Denne sesongen er andelen på hjemlige spillere nede på 31,8 prosent.

Det er langt lavere enn for spansk, tysk, italiensk og fransk fotball. I La Liga står spanjoler for 59,4 prosent av spilletiden denne sesongen. I 1. Bundesliga er tallet 50 prosent. For Serie A er tallet 45,4 og i fransk Ligue 1 51,1.

Ifølge BBC har skotter (3,22 prosent), walisere (3,12) og nordirer (0,93) til sammen færre spilleminutter i Premier League enn franske spillere (7,98).

– Det er tøffe tider for engelsk fotball. Alle vet at engelsk fotball ikke er så sunn som den burde. Jeg er redd det vil ta tid, sier tidligere England-kaptein Alan Shearer.

Stadig flere utlendinger i PL gjør at det blir enda vanskeligere å få skikk på et landslag som har gjort det for vane å skuffe i internasjonale mesterskap.

– Premier League er et flott produkt som du kan selge over hele verden, men for landslaget gjør den stor skade. Du har alle disse pengene som flyter rundt, men samtidig går grasrotfotballen tilbake, sier tidligere England-stjerne Chris Waddle. (©NTB)