SKADET PÅ TRENING: Joshua King pådro seg en skade på baksiden av låret før avreise til Slovenia. Det er usikkert om King blir spillerklar til fredagens kamp. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)
SKADET PÅ TRENING: Joshua King pådro seg en skade på baksiden av låret før avreise til Slovenia. Det er usikkert om King blir spillerklar til fredagens kamp. (Foto: Poppe, Cornelius/NTB scanpix)

King dagen før skaden: – Jeg har aldri vært i bedre form

21-åringen gledet seg over en rekordlang periode uten skader før det smalt onsdag.

Maribor, Slovenia (TV 2 Sporten): Tirsdag formiddag: En blid Joshua King møter pressen på Ullevaal og forteller at han er i god form og 100 prosent skadefri.

– Jeg har aldri hatt en så lang periode hvor jeg har vært skadefri, frisk og spilt så mye, sier King til tv2.no.

Ett døgn senere lugger det til på baksiden av låret. Blackburn-spilleren må forlate treningen og får trøst av den tidligere lagkameraten Magnus Wolff Eikrem på benken før han rusler i garderoben.

– Muskulaturen er sliten. Det er ikke ideelt to dager før kamp, men jeg vil ikke utelukke noe nå, svarte landslagslege Thor Einar Andersen på spørsmål om King-status og om Slovenia-møtet fredag ryker.

Senere på kvelden ble det klart at King sliter såpass at landslagsledelsen så seg nødt til å hente inn Odd-veteran Frode Johnsen. Han slutter seg til troppen i Maribor torsdag.

Spiller kant
Et lengre skadeopphold nå vil være en enorm nedtur for King som har spilt seg til fast plass i Blackburn og imponerer i beintøffe Championship.

– King er i sitt livs form, og det er vi strålende fornøyd med. Det kommer som et resultat av godt arbeid på treningsfeltet. Nå har han selvtillit, sa Blackburn-manager Gary Bowyer etter kampen mot Bournemouth forrige helg.

Konfrontert med det utsagnet tirsdag, svarte King følgende på spørsmål om Bowyer har rett i det han sier:

– Jeg har vært god. Jeg er i god form, burde kanskje scoret noen flere mål, men det kommer. Det stemmer nok at jeg aldri har vært i bedre form. Jeg har aldri spilt så mange gode kamper på rad.

Les også: Først fikk han Aggers skudd i hodet - så fikk han trøyen hans
Les også: Mener Drillo bør få statue utenfor Ullevaal

Blackburn startet sesongen i en 4-4-1-1-formasjon med stjernespissen Jordan Rhodes lengst fremme. Han har de tre siste kampene fått selskap av Leon Best mens King har fortsatt å løpe fra engelske backer ute på venstresiden.

– Jeg føler meg mer komfortabel på den plassen enn i starten. Nå koser jeg meg der ute. Det er det viktigste, sier den tidligere Manchester United-spilleren.

– Nå føler du deg mer som ving enn spiss?

– Jeg har vært spiss hele livet, men nå begynner jeg å bli vant til kantrollen. Jeg vil kanskje se på meg selv som kant nå, ja.

Artikkelen fortsetter under bildet!

HAR VÆRT GOD I CHAMPIONSHIP: Joshua King i duell med Wigan-spiller James McClean. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)
HAR VÆRT GOD I CHAMPIONSHIP: Joshua King i duell med Wigan-spiller James McClean. (Foto: Martin Rickett/Pa Photos)

Ringte Høgmo
Per-Mathias Høgmo beskriver måten han ønsker å spille fotball på som så innovativ at den ikke finnes på noe kart.

– Det virker som han (Høgmo) ser på meg som spiss, men jeg kunne helt klart også spilt bak dem. Systemet er litt det samme som i Blackburn med tette kanter som går ut når vi har ballen, mener King.

Han spilte kamp søndag og kom seg ikke fra balløya til Oslo før mandag. Dermed rakk han ikke det første spillermøtet Høgmo, Tor Ole Skullerud og Martin Foyston holdt på Hotel Bristol.

– Jeg ringte Høgmo for å fortelle at jeg kom noen timer for sent. Han skjønte det. Når det ikke går fly og de ikke sender en privatjet for å hente meg, er det ikke mye jeg kan gjøre, sier King og smiler.

– Hvordan er førsteinntrykket av Høgmo?

– Han er veldig engasjert og snakker mye med spillerne. Jeg håper ikke det er slik bare fordi det er den første samlingen, men at han kommer til å fortsette med det og er en person som snakker og kødder med oss, men er seriøs når det kommer til kamp.