NFF varsler rettslig tiltak mot TV 2

Alt tyder på at Norges Fotballforbund vil ta ut en midlertidig forføyning mot TV 2 etter at kanalen har nektet å vise Norge – Island på sin hovedkanal.

– Vi har engasjert våre advokater. Alt tyder på at vi tar ut en midlertidig forføyning dersom TV 2 ikke snur, sier NFFs kommunikasjonsdirektør, Svein Graff, til NTB.

TV 2 har flyttet Norges siste VM-kvalifiseringskamp til Zebra, noe kanalen forklarer med lave seertall for herrelandslagets kamper. Et klart brudd på medieavtalen, mener fotballforbundet.

– Det er svært beklagelig at en av våre viktigste samarbeidspartnere gir blaffen i en avtale som er krystallklar og som de er godt kjent med innholdet i, sier Svein Graff.

Hjemmekampen mot Island spilles klokken 20 tirsdag kveld. Da har TV 2 premiere på et nytt underholdningsprogram på hovedkanalen. Onsdag kveld fikk NFF beskjed om at TV 2 ikke vil flytte kampen.

– Vi har ikke endret noen planer i løpet av dagen. Kampen ligger fast på Zebra, opplyste sportssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til NTB onsdag ettermiddag. (©NTB)