Bakkerud ferdig i FFK

Lars Bakkerud slutter som trener i Fredrikstad etter sesongen. Treneren er for tiden sykmeldt.

På en pressekonferanse onsdag ble det klart at Håkon Wibe-Lund, som har vikariert for Bakkerud, blir hovedtrener for FFK både i 2014 og 2015.

– Som dere vet har Lars vært sykmeldt fra før sommeren. Etter gode samtaler og god dialog de siste ukene er vi blitt enig om at det beste for Lars og FFK er at vi avslutter samarbeidet ved utgangen av 2013. Vi skilles som venner, sa FFKs daglig leder Geir Bakken.

Bakkerud, som tidligere har spilt for blant annet Brann og Helsingborg, er fortsatt sykmeldt. Han håper å være tilbake i jobb i 2014.

– Jeg kan begynne med å si at jeg lever. Det har kanskje gått rykter om noe annet. Jeg har skjønt det siste året at det ikke var aktuelt å be om sluttpakke, sa Bakkerud.

Han fulgte opp med et angrep på «elementer» i FFK: «Det ble også jobbet internt mot oss fra elementer i klubben. Det gjorde at jeg gikk litt i veggen. I om med at jeg sykmeldte meg, har jeg forstått at det har oppstått rykter om meg som person. Jeg kommer aldri til å gå inn på elementer og personer intern i klubben, men det har gjort det håpløst for meg å komme tilbake, sa en preget Bakkerud før han forlot pressekonferansen. (©NTB)