HOLD DEG UNNA: Jack Wilshere på pressekonferansen der han gjorde det klart at Adnan Januzaj ikke var ønsket for England.
HOLD DEG UNNA: Jack Wilshere på pressekonferansen der han gjorde det klart at Adnan Januzaj ikke var ønsket for England.

Wilshere vil ikke ha Januzaj på det engelske landslaget

– De eneste som bør spille for England er engelskmenn, sier Arsenal-stjernen.

Det engelske fotballforbundet (FA) har undersøkt muligheten for at Manchester Uniteds stjerneskudd Adnan Januzaj kan spille fremtidige landskamper for England.

Den belgisk-fødte fotballspilleren har kosovo-albanske foreldre og er spilleberettiget for Tyrkia og Serbia i tillegg. FIFA-regler gjør at Januzaj kan spille for England i 2018, noe FA prøver å påvirke spilleren til å gjøre.

Det vil ikke Jack Wilshere ha noe av ifølge the Telegraph.

– De eneste som bør spille for England er engelskmenn, sa Wilshere på en pressekonferanse etter det engelske landslagets trening tirsdag og la til:

– Bare fordi du bor fem år i England så blir du ikke engelsk. Det betyr ikke at du kan spille landskamper. Dersom jeg flyttet til Spania og bodde der i fem år ville jeg ikke spille for Spania.

Ønsket av flere
Spekulasjonene har gått i at det er Albania og Belgia som er mest aktuelle for 18-åringen, men mandag kom det frem at Manchester United-spilleren hadde takket nei til å spille for Belgia i denne omgang.

Det til tross for Belgias sterke signaler om at de ønsker å knytte spilleren til landslaget allerede.

– Manchester United fortalte meg at Januzaj ikke har tatt avgjørelsen om å spille for et landslag ennå. Vi ha ham et klart signal (at vi vil at han spiller for Belgia) og nå er det opp til ham. Jeg vil respektere valget hans, sa Belgias landslagssjef Marc Wilmots.

Albania tror heller ikke spilleren ønsker å spille for dem, noe som har gitt bensin på England-debatten rundt unggutten.

– Januzaj elsker ikke Albania. Det er liten sjanse for at han spiller for Albania. Vi har ikke snakket med spilleren, men samtaler med familien har avslørt at han ikke er interessert, sa generalsekretær i det albanske fotballforbundet Ilur Shulku

Se også: Premier League-rundens fem vakreste mål

Flere som er født i utlandet
Dersom Januzaj skulle ende opp med å spille for England vil han ikke bli den første utenlandskfødt til å spille landskamper for England.

Navn som Terry Butcher (Singapore) og John Barnes (Jamaica) ble begge født utenfor balløya - og blant unge spillere i dag er det mange som kan bli aktuelle for landslaget etterhvert.

Liverpools jamaicansk-fødte Raheem Sterling har allerede fått en landskmp og i tillegg er West Bromwichs komet Saido Berahino (Burund) og Manchester Uniteds sommersignering Wilfried Zaha (Elfenbenskysten) født i andre land.

Kanskje ikke så rart da at U21-trener og tidligere landslagsspiller Gareth Southgate er uenig med Jack Wilshere.

– Vi har mange gutter på U21-laget som ikke ble født her, men som kom hit som flyktninger og har noen utrolige historier. De er alle stolt over å spille for England, sier Southgate.

– Jeg ville ikke ha ønsket å spille for noen andre, men jeg mener det hadde vært noe annet dersom han hadde spilt landskamper for noen andre allerede.

RAHEEM STERLING: (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)
RAHEEM STERLING: (Foto: Owen Humphreys/Pa Photos)

Engelsk spillestil
Jack Wilshere gjør det også klart at han ønsker en engelsk landslagssjef, og poengterer at engelskmenn ikke må glemme hvor de kommer fra.

– Vi er engelske, vi takler hardt, er tøffe på banen og er vanskelig å slå. Vi har en god ståpåvilje. Du tenker på Spania og de er tekniske, men når du tenker på England så er de modige og takler hardt, sier Wilshere.

Han legger imidlertid til at med dagens spillere, som ham selv, Steven Gerrard, Tom Cleverley, Daniel Sturridge og Wayne Rooney så er de i stand til å spille ballbesittende fotball også.

PS: Wilshere har senere dementert uttalelsene på Twitter: