New York, USA 20130401. NHL. NY Rangers   Winnipeg Jets 4  2.  Mats Zuccarello Aasen fikk en assist i kampen og ble dessuten utvist tre ganger. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)
New York, USA 20130401. NHL. NY Rangers Winnipeg Jets 4 2. Mats Zuccarello Aasen fikk en assist i kampen og ble dessuten utvist tre ganger. Foto: Pontus Höök / NTB scanpix (Foto: Höök, Pontus/NTB scanpix)

Nå elsker Zucca NHL-livet: – Jeg får mye skryt

Nordmannen føler endelig han er i ferd med å bli en sentral skikkelse i Rangers-garderoben.

Natt til tirsdag var oslogutten på isen i nesten 17 minutter da New York-laget tok sesongens første seier borte mot Los Angeles Kings. Skader har gitt Zucca sjansen i sesongoppkjøringen, en mulighet han har grepet med begge hender.

Fra å ha levd et liv i skyggen av stjernene – degradert og misfornøyd i farmerklubben Connecticut Whale i AHL for to år siden – er 26-åringen fra Oslo nå en mer sentral spiller i storklubben.

– Jeg føler at jeg er en større del av laget nå og får spille mye. Jeg får mye skryt og spiller bra utpå der. Jeg får vel si ja til at jeg trives nå, ja, sier Zucca på spørsmål fra TV 2.

Lever guttedrømmen
I mars flyttet han tilbake til USA og New York. Vingen, med fortid i russisk og svensk hockey, føler virkelig at han med på å skrive historie i verdens mest profilerte hockeyliga.

– Det er stort bare å være her. Alle vil spille i verdens beste liga. Nå føler jeg meg som en stor del av laget og får spille mye. Da er jeg komfortabel. Denne klubben er en av de «Original Six» i NHL. Det er utrolig stort med all denne historien i denne klubben, sier Zucca om New York-livet som gir ham rundt sju millioner kroner i året.

Les også: Spår kanonsesong for Zuccarello

Tidenes borterekke
Oppussing av ærverdige Madison Square Garden gjør at den 171 cm høye vingen og resten av klubben innleder årets sesong med hele ni (!) bortekamper på rappen. Første hjemmekamp i New York er først mot Montreal Canadiens i slutten av måneden.

Vancouver
  Canucks defenceman Frank Corrado (26) puts New York Rangers right wing
  Mats Zuccarello (36), of Norway, into the boards during the third period
  of NHL pre-season hockey action in Vancouver, British Columbia. (AP Photo/The
  Canadian Press, Jonathan Hayward) (Foto: Jonathan Hayward/Ap)
Vancouver Canucks defenceman Frank Corrado (26) puts New York Rangers right wing Mats Zuccarello (36), of Norway, into the boards during the third period of NHL pre-season hockey action in Vancouver, British Columbia. (AP Photo/The Canadian Press, Jonathan Hayward) (Foto: Jonathan Hayward/Ap)

Så langt har bortekampene gitt én seier og ett tap.

– Du må uansett spille de kampene, så du kan like greit spille dem på rad borte og bli ferdig med dem. Vi får noen på rad hjemme etterpå. Det har ikke så mye å si, mener Zucca selv.

Tidenes sjuende nordmann i NHL formelig strutter av selvtillit i sesongstarten. Det har også ført til skryt i lokalpressen.

– Formen er veldig bra. Jeg føler meg pigg, skaper mange sjanser og burde scoret i dag, men slik er det. Dette var en lagseier. Fortsetter vi slik som dette, blir sesongen bra, sier Zucca.

PS: New York Rangers spiller igjen allerede i natt, denne gang borte mot San Jose Sharks fra kl. 04.30 norsk tid.

Se scoringenes fra nattens kamp her (bilder med tillatelse fra Viasat):

759621