COLY
COLY

Molde endret alder på spiller

På et døgn ble Aliou Coly to år yngre. – Svikt i intern kommunikasjon, sier Molde-leder.

Molde 2 kjemper en desperat kamp for å overleve i 2. divisjon avdeling 1. Mandag tok blåtrøyene tre svært kjærkomne poeng mot Drøbak/Frogn. Tommy Høiland og Zlatko Tripic var blant målscorerne i 4-1-seieren. To serierunder før slutt har klubben ett poeng opp Skarbøvik, som ligger på trygg grunn.

Aliou Coly var blant a-lagsspillerne som var med mot Drøbak/Frogn. Andrelagene har lov til å ha tre spillere fra tippeligastallen over 22 år på banen samtidig. Mot Drøbak/Frogn hadde Molde tilsynelatende fire.

I hvert fall om Coly er født 14. september 1990, slik det sto på Molde FKs hjemmeside mandag. Samme dato var registrert på UEFAs sider og på Wikipedia tirsdag ettermiddag.

Endret dato
Seinere på dagen ble Alious fødselsdato endret til 10.12.1992.

Drøbak/Frogns trener André Bergdølmo er blant dem som reagerer på alderstriksingen.

– Jeg fikk tekstmeldinger fra flere folk om at de stilte med en overårig spiller for mye. Da vi for moro skyld googlet navn og alder, fant vi ut at det stemte. På Moldes hjemmeside og på alle internasjonale sider fant vi at han var født i 1990. Men på en kontrakt som var sendt inn til forbundet, og hvor det var kopi av passet, sto det at han var født i 1992. Han var i Sogndal på prøvespill, og der omtalte de ham som 23 år, sier Bergdølmo.

Bergdølmo var ikke klar over endringen på Moldes hjemmeside da tv2.no snakket med ham.

– Står det 1992 nå? Det er som en kollega av meg sa: Dette er jo svindel. Det kan man tolke som man vil selv. Jeg skal ikke beskylde Molde for å gjøre dette med vilje. For oss har det ingenting å si. Vi har klart oss, og vi taper for et klart bedre lag. Men klubber som Skarbøvik og Østsiden ville helst sett at vi hadde fått et annet resultat mot Molde, sier Bergdølmo.

– Svikt i intern kommunikasjon
Molde-leder Tarje Nordstrand Jacobsen avviser at datoendringen var et forsøk på svindel fra klubbens side.

– Det blir så spekulativt å hevde at det er ingen vits for meg å kommentere. Denne saken er ingenting, og det er ikke noe bevisst handling fra vår side. Det er åpenbart en del nettsteder som har operert med feil fødselsdato på Coly. Som Wikipedia og andre utenlandske nettsteder. De har hevdet at han er født i 1990, men han er født 10. desember 1992. Det viser alle hans offisielle papirer og spilletillatelse, sier han til tv2.no.

– Men deres egen hjemmeside hadde også 1990 som fødselsår?

– Ja, og det var heller ikke riktig. Det skyldes svikt i vår interne kommunikasjon. Det er noen som holder på med spillerkontraktene, mens andre styrer nettsiden, forklarer Nordstrand Jacobsen.

– Men nå er alle papirene sjekket og er i orden, og fødselsdatoen hans er 100 prosent riktig. Det kan jeg bekrefte, påpeker han.

Overfor amta.no bekreftet Are Lervik i Molde FK at klubben oppdaterte Colys fødselsdato.

– Da vi fant ut at dette var feil fødselsdato og år, endret vi det til den datoen som står i passet, sier Lervik.

Ifølge NRK justerte klubben datoen ned til 20 da spilleren signerte i februar. Dermed er alderen endret to ganger på klubbens hjemmeside i år, etter nedjusteringen mandag denne uken.

– Jeg står over å svare på dette. Det er riktig å vise litt respekt, svarte Solskjær kryptisk for åtte måneder siden.

Vurderte protest
Bergdølmo forteller at Drøbak/Frogn vurderte å legge inn protest etter kampslutt, men at de nå har valgt å droppe det.

– Regler skal være regler. Da bør man vinne og klare seg i divisjonen med det regelverket som er, sier Bergdølmo.

Nordstrand Jacobsen er glad for at Drøbak/Frogn ikke kommer til å forfølge saken.

– Jeg kan ikke skjønne hva man skulle ha protestert for, sier han.

Moss-trener Arne Erlandsen støtter på sin side sin trenerkollega i Drøbak/Frogn.

– Jeg er for det første opptatt av at man følger regelverket. Punkt to er at vi følger regelverket. Hensikten med et regelverk er jo at det følges, sier Erlandsen.

Han har på kort tid snudd bunnløs fortvilelse til ny optimisme i Moss. Moss lå nest sist på tabellen med seks poeng da Erlandsen overtok i juli. Etter ferien har Moss plukket 23 poeng på 10 kamper.

– Vi kunne ikke hatt en bedre høstsesong. Vi er det beste laget i divisjonen de siste 11 kampene. Vi har ingen grunn til å klage, sier Erlandsen, som forteller at han jobber frem til siste seriekamp.

– Så får vi se hva som skjer etter det. Forutsetningen nå var å få til noe ingen trodde var mulig. Vi er ikke i havn, men det har vært to veldig fine måneder, sier Erlandsen.