Nora Mørk
Nora Mørk
Nora Mørk (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)
Nora Mørk (Foto: Andersen, Aleksander/Scanpix)

Nora Mørk tilbake på landslaget: – Jeg gråt veldig mye

Men det brenner et blått lys for Camilla Herrems VM-deltakelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag tok Thorir Hergeirsson ut troppen til EM-kvalikkampene mot Romania 23. oktober og 27. oktober. Larviks Nora Mørk er tilbake i landslagstroppen. Mørk har ikke spilt en landskamp siden EM-finalen i desember 2010. Hun har slitt voldsomt med skader de siste to årene.

– Thorir ringte meg i går. Jeg tror jeg sa tusen takk. Ellers holdt jeg meg helt rolig til han la på. Da gråt jeg veldig mye. Jeg ble veldig glad. Jeg har drømt om denne dagen i nesten tre år. Det er veldig stort for meg, sier Mørk til tv2.no.

– Vi har tatt ut en spennende tropp og et slagkraftig lag. Det er ingen selvfølge at Nora Mørk skulle være tilbake. Det har tatt tid for henne, sier Thorir Hergeirsson.

– Jeg gleder meg kjempemye til landslagssamlingen. Det blir utrolig gøy å være med på tur og på treninger. Jeg gleder meg helt vanvittig mye, sier Mørk.

Les: Nora Mørk holdt lekestue med Vipers
Les: Målmaskinen «Linka» passerte 500 Mesterliga-scoringer

– Jeg skal være Nora
Hun håper å være en del av troppen som reiser til Serbia i desember, men Mørk innser at det er mye som gjenstår før den tid.

– Jeg har selvfølgelig veldig lyst til å være med i VM. Jeg skal benytte hver mulighet jeg får. Jeg skal vise meg frem på trening og det som er. Men det er en veldig viktig samling vi skal på. Det blir veldig tøft. Men det eneste jeg husker fra samtalen med Thorir i går er at jeg bare skal være Nora. Jeg skal gjøre det som jeg gjør i Larvik, sier Mørk.

– Det har vært to år med veldig mye motgang. Jeg har merket det på kroppen hver gang det har vært samling. Det har vært vanskelig. Den største motivasjonen jeg har hatt er å spille på landslaget igjen. Det har ikke gått en dag uten at jeg har sett for meg meg selv i landslagsdrakt. Det er helt sykt at jeg skal ha det nå. Helt uvirkelig. For det har vært så j..... tungt, sier Mørk.

Herrem vraket
Linn Gossé og Sanna Solberg fortsetter på venstrekanten.

Camilla Herrem var ikke blant Hergeirssons utvalgte. Herrem ble operert for en akillesskade i mars. Hun er fortsatt i opptrening, og nå begynner det å spøke for Herrems VM-deltakelse i Serbia.

Herrem er i stedet en del av rekruttlandslaget. Der er også spillere som Karoline Næss, Kamilla Sumdmoen, Hanna Yttereng, Lise Løke, Tonje Nøstvold og Ida Bjørndalen.

VM i Serbia starter 6. desember.

Her er Hergeirssons tropp:
Silje Solberg
Katrine Lunde
Mari Molid
Stine Bredal Oftedal
Ida Alstad
Heidi Løke
Nora Mørk
Karoline Dyhre Breivang
Isabel Blanco
Anja Hammerseng-Edin
Linn Jørum Sulland
Veronica Kristiansen
Linn-Kristin Riegelhuth Koren
Linn Gossé
Maja Jakobsen
Sanna Solberg

Dette er Norges VM-pulje:
Norge, Polen, Angola, Spania, Argentina, Paraguay.

Oslo  20130902.
Larvik håndballspiller Nora Mørk under Kick Off Postligaen på Ullevaal Stadion mandag.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)
Oslo 20130902. Larvik håndballspiller Nora Mørk under Kick Off Postligaen på Ullevaal Stadion mandag. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix (Foto: Åserud, Lise/NTB scanpix)