edvartsen (Foto: TV 2)
edvartsen (Foto: TV 2)

Legger skylden på Lørenskog etter kretslag-nedleggelse

Akershus Ishockeykrets innstiller all kretslagsaktivitet etter avgiftskonflikt med Lørenskog.

I et brev datert 7. oktober skriver Lise K. Torgersen i Akershus Ishockeykrets (AIHK) at aktiviteten rundt samtlige av kretslagene for jenter U13 - U18 og gutter U14 og U15 blir innstilt med umiddelbar virkning.

Les: Iskaldt mellom hockeytoppene

Grunnen er en pågående konflikt med Lørenskog Ishockeyklubb Elite. Akershus Ishockeykrets hevder at Lørenskog ikke ønsker å betale en såkalt aktivitetsavgift fordi avgiften ikke «er tilstrekkelig forankret i regelverket».

Torgersen bekrefter overfor tv2.no at aktivitetsavgiften for klubber uten aldersbestemte lag er 3000 kroner. Aktivitetsavgiften for klubber med aldersbestemte lag er 7500 kroner.

Juridisk stjernegalleri
Videre hevder AIHK at Lørenskog har oversendt saken til sitt «juridiske stjernegalleri». Kretsen kan ikke bruke midlene som har kommet inn gjennom aktivitetsavgiften før saken er juridisk avgjort.

Bare tull, mener administrerende direktør i Lørenskog Svein-Erik Edvartsen.

Edvartsen skriver i et tilsvar til AIHK at Lørenskog er meget opptatt av breddeidretten. Lørenskog Ishockeyklubb Elite reagerer på at de ikke har fått tilsendt protokollen med tilhørende vedlegg fra et kretsting i mai.

Les: Forbundsstyret avviste Lørenskog i poengtrekksaken
Les: Lørenskog nekter å gi seg i poengtrekk-saken

Fikk faktura
I protokollen kommer det frem at Lørenskog Ishockeyklubb Elite ikke var representert på kretstinget. Det var derimot Lørenskog Ishockey Allianseidrettslag, klubbens breddeavdeling.

I begynnelsen av september fikk elite-delen av Lørenskog tilsendt en faktura fra AIHK. Den reagerer Lørenskog elite på. Edvartsen stiller spørsmål om det er korrekt at en klubb som ikke har noen aktivitet i kretsen skal betale aktivitetsavgift til kretsen.

Han peker på at Lørenskog elite fra før av betaler kr. 43.100,- i «påmeldingsavgift» til Norges Ishockeyforbund (NIHF).

Ikke hjemmel?
Lørenskog stiller seg også undrende til hvordan aktivitetsavgiften i utgangspunktet ble en del av kretsens budsjett. Edvartsen understreker at Lørenskog Elite vil bidra til å løse saken ved å innbetale aktivitetsavgiften for inneværende sesong, men han er svært kritisk til måten kretsen nå rammer en uskyldig tredjepart i saken.

Les: Thioune viste fingeren til dommeren etter kampslutt - fikk rødt kort

Edvartsen mener det «fremstår som et irrasjonelt forsøk på å sette Lørenskog Ishockeyklubb elite og undertegnende i et dårlig lys».