LURT TRILL RUNDT: Harry Redknapp angrer nok etter å ha blitt lurt av en indentitetstyv i en periode på tre år. (Foto: Nigel French/Pa Photos)
LURT TRILL RUNDT: Harry Redknapp angrer nok etter å ha blitt lurt av en indentitetstyv i en periode på tre år. (Foto: Nigel French/Pa Photos)

Identitetstyv lurte Harry Redknapp trill rundt

Ga bort signert Bale-drakt, gratis Tottenham-billetter og tur til Dubai.

Det skriver QPR-manageren i sin selvbiografi, «Always Managing: My Autobiography», som kommer ut for salg 10. oktober. Harry Redknapp har gitt Daily Mail eksklusiv tilgang til boken, der blir historien om den falske jockeyen fortalt av Redknapp selv.

I boken langer også Redknapp ut mot Det engelske fotballforbundet som ikke ga ham jobben som landslagssjef.

Fikk sitte ved siden av Abramovitsj
66-åringen forteller at han ble introdusert for jockeyen Lee Topliss på et casino i London da han var trener for Tottenham.

«Lee Topliss er en ung jockey som har ridd for Richard Fahey ved Musley Bank-stallene siden 2009. Han er sett på som en av de lærlingene i sporten. Han virket som en kjekk gutt» skriver Redknapp.

Manageren skriver videre at de to ble bedre og bedre kjent i løpet av de kommende månedene. Den falske jockeyen fikk billetter til Tottenham-kamper, mens Redknapp fikk tips til hvilken hest han burde sette pengene på. Som oftest gikk ikke tipsene inn.

«Han var over alt. I direktørboksen hos Manchester United og Arsenal, og i en privat boks ved siden av Roman Abramovitsj hos Chelsea».

Artikkelen fortsetter under bildet!

LITEN GRUNN TIL Å JUBLE: Harry Redknapp ledet et lag for 600. gang i Premier League, men fikk ingen gave fra sine spillere i jubileumskampen. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)
LITEN GRUNN TIL Å JUBLE: Harry Redknapp ledet et lag for 600. gang i Premier League, men fikk ingen gave fra sine spillere i jubileumskampen. (Foto: EDDIE KEOGH/Reuters)

Les også: Bitter Redknapp om England-vrakingen: – De har ikke peiling på fotball
Les også: Redknapp frikjent for skattejuks

Ga ham penger til Dubai-tur
De to spiste ofte middag sammen – Redknapp spanderte, før han betalte taxi til bedrageren. Redknapp hadde tydeligvis stor tillit til den falske Lee Topliss.

«Det pågikk i mange år. Dersom vi hadde en stor kamp, så var han der. En dag sa han at han hadde fått et tilbud om å dra til Dubai i noen uker for å ri for Godolphin-stallen. Det er en fantastisk mulighet, Harry, sa han. Men jeg må selv betale selv og det har jeg ikke råd til. Jeg får premiepenger der, men jeg får ikke de før slutten av måneden»

Det hele endte med at sjenerøse Redknapp dro frem 500 dollar, penger han aldri så igjen.

Redknapp sier at han synes synd på gutten, som også fulgte etter ham da turen gikk videre til QPR. Men så kom det en oppsiktsvekkende telefon fra fotballagenten Willie McKay.

«Han er ikke Lee Topliss. Han jobber på en pub i Newmarket. Han samler sammen glass, han er ikke noen forbannet jockey»

Les også: Slik erter Englands største avis Roy Hodgson

«Den lille iren lurte oss alle»
Tre år tok det altså Redknapp å finne ut at gutten han hadde tatt med på fotballkamper, gitt penger og kjørt rundt på det som kun var en bedrager.

Det var McKay som oppdaget at den ekte Lee Topliss rett og slett ikke var den Lee Topliss som Redknapp kjente. Det hele skjedde da bedrageren for en gangs skyld ga fra seg et tips som gikk inn. McKay gikk bort for å snakke med ham etter et løp.

Jockeyen skjønte lite da McKay introduserte seg som Redknapps venn og takket for tipset.

«Han var en svindler som utnyttet hestemiljøet, og den lille iren lurte oss alle. Jeg er blitt fortalt at han gjorde det samme med Liverpools Glen Johnson, samt noen fotballagenter og andre managere. Jeg kan se ham for meg nå, i et rom fullt av signerte trøyer – Robbie Keane, Aaron Lennon, Gareth Bale, alt fikk han gjennom meg. Så fikk jeg sparken i Tottenham, rykket ned med QPR, men kameraten min gjennom tre år viste seg å være en irsk skurk. Det siste minnet jeg har av ham er at han forsvant til Lime Street-stasjonen i Liverpool med nye 150 pund som var mine. Å ja, det har vært litt av et år».

Den ekte Lee Tompliss vinner et løp i York i år. (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)
Den ekte Lee Tompliss vinner et løp i York i år. (Foto: Anna Gowthorpe/Pa Photos)