Nicki Bille Nielsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Nicki Bille Nielsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
NICKI Bille Nielsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
NICKI Bille Nielsen (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Hønefoss ga Godset gull-hjelp

Rosenborg misbrukte sjansen til å overta tabelledelsen fra Strømsgodset.

Rosenborg - Hønefoss 0-0:

Lerkendal/Bergen (TV 2 Sporten): Rosenborg skapte en rekke store målsjanser i begge omgangene i søndagens oppgjør mot Hønefoss.

LES OGSÅ: Rekdal fnyser av Minis kritikk

Det blir for upresist og for mye slurv. Det er sånne dager som gjør at vi risikerer å miste gullet. Når vi ikke vinner hjemme mot Hønefoss så er det klart at vi ikke fortjener å overta tabelledelsen

Hindret scoringer
Men et kompakt og hardtkjempende Hønefoss-mannskap stod i mot presset og klarte å holde nullen gjennom hele kampen.

– Vi får ikke ballen i mål. Det blir for upresist og for mye slurv. Det er sånne dager som gjør at vi risikerer å miste gullet. Når vi ikke vinner hjemme mot Hønefoss så er det klart at vi ikke fortjener å overta tabelledelsen, sa Rosenborgs kaptein Tore Reginiussen til TV 2 Sporten etter kampen.

Se Rosenborgs sjansesløseri i videovinduet øverst i saken!

Etter kampen reagerte RBK-spillerne på at dommer Trygve Kjensli ikke la til mer enn fire minutter. En Hønefoss-spiller ble nemlig liggende skadet i 90 sekunder i løpet av overtidsminuttene.

– De stjeler jo 90 sekunder, men dommeren legger til bare ti sekunder. Det er ganske utrolig når du ser hvor mange klokker dommerne løper rundt med. Men vi hadde 90 minutter å score på selv, så sånn sett var det svakt av oss, sa Stefan Strandberg til TV 2 Sporten etter oppgjøret.

– Ble dette en frustrasjonskamp for Rosenborgs del?

– Vi er jo soleklart det beste laget og er mange hakk bedre enn Hønefoss. Men vi er ikke gode nok. Hjemme mot Hønefoss skal vi putte en del mål, svarte han.

LES OGSÅ: Kongshavn-tabber sendte Godset til topps på tabellen

Mikkel Diskerud (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)
Mikkel Diskerud (Foto: Alley, Ned/NTB scanpix)

Tabelledelsen glapp
Også Nicki Bille Nielsen reagerte på at dommeren ikke la til mer enn fire minutter.

– På slutten der så er vi en posisjon til å angripe, men slå blåser dommeren av for en spiller er nede. Det var derfor vi reagerte, mente dansken.

Lagkamerat Mike Jensen besøkte dommergarderoben etter kampslutt for å få en forklaring på hvorfor det ikke ble lagt til mer tid.

– Jeg ville ha en forklaring på hvorfor han ikke la til mer tid. Men det er mer frustrende at vi ikke vinner når vi skaper så mange sjanser, sa dansken.

LES OGSÅ: Gulbrandsen-mål påførte TIL deres niende strake bortetap

Mike Jensen krevde forklaring fra dommeren etter 0-0 mot Hønefoss, men måtte pent vente. (Foto: TV 2)
Mike Jensen krevde forklaring fra dommeren etter 0-0 mot Hønefoss, men måtte pent vente. (Foto: TV 2)

Det var jo spill mot et mål, men det hjelper ikke så lenge vi ikke klarer det viktigste i fotballen: Nemlig å få ballen over streken

Perry tror fremdeles på gull
Trener Per Joar Hansen var redd for at RBK-spillerne skulle pådra seg gule kort i løpet av de hektiske sluttminuttene.

– Det kokte litt, men jeg ville ikke at vi pådrar oss gule kort for kjeftbruk mot dommeren. Har dommeren dømt, så må vi bare gå videre. Jeg skjønner at spillerne var frustrerte etter at de ikke fikk ballen over streken i løpet av 90 minutter. Det var jo spill mot et mål, men det hjelper ikke så lenge vi ikke klarer det viktigste i fotballen: Nemlig å få ballen over streken, mente Perry, som fremdeles har stor tro på at RBK sikrer seg seriegullet denne sesongen.

– Det er fire kamper igjen og vi skal gjøre som vi har gjort hele sesongen. Vi skal ta kamp for kamp, slo han fast.

Selv om Rosenborg hadde de største sjansene også i andreomgang, var Hønefoss farlig frempå ved flere anledninger etter kontringer. Men i likhet med Rosenborg ble Hønefoss for innefektive i avslutningene.

Både Godset og Rosenborg har 53 poeng fire serierunder før slutt, men Drammens-klubben topper tabellen med bedre målforskjell.