Tromsø ser bunnen nærme seg

Hardt pressede Tromsø ser nedrykksspøkelset nærme seg etter 0-1-tap borte mot Molde søndag.

I tredje hjemmekamp på rad var det førsteomgangen som la grunnlaget for at Molde beholdt alle tre poengene i Romsdal. Det gjør at et hardtkjempende Tromsø har fem poeng opp til Sandnes Ulf på sikker plass.

For det var hjemmelaget som åpnet best i søndagens oppgjør. Allerede etter fire minutter kontret Fredrik Gulbrandsen i sjumilssteg nedover venstresiden, med ballen i beina og Tromsø-forsvaret halsende bak. Den tidligere Lillestrøm-spilleren dro seg innover ved 16-meterboksen og klinket ballen i mål.

Videre i omgangen var det flere sjanser til begge lag. Molde hadde flere avslutninger som strøk stolpene til gjestene, mens Tromsø hadde sin aller største sjanse midtveis, da en klønete Vegard Forren klarerte ballen rett i Morten Moldskred. Sunnmøringen fikk hele banehalvdelen å løpe på. I målet sto imidlertid keepervikar Ole Söderberg godt. Han ble stående lenge, gjorde seg stor og reddet mesterlig skuddet fra Moldskred.

I andre omgang ble det skapt færre sjanser. Det var Tromsø som startet best. I det 57. minuttet stormet høyreback Joshua Pritchard mot Molde-målet og fyrte av et velplassert skudd. Söderberg ble tvunget til å slenge seg langflat og gi ballen til hjørnespark, før Zdenek Ondrasek headet like utenfor på den påfølgende corneren.

Hjemmelaget kom sterkere utover de siste 45 minuttene, hvor de skapte flere halvsjanser. Omgangen bar samtidig preg av at hjemmelaget skulle ha mer kontroll bakover. I sluttminuttene kom sjansene som perler på en snor. Først fikk innbytter Thomas Drage skikkelig klem på ballen, hvorpå han tvang Söderberg til å gjøre nok en kvalifisert redning. Like etterpå strøk Hoseth stolperota etter en kontring, før Mats Møller Dæhli avsluttet svakt på en kjempesjanse. (©NTB)