Start mot sikker plass

Uavgjort 1-1 hjemme mot Sarpsborg gjorde at Start tok et nytt skritt nærmere ny kontrakt i eliteserien.

32 poeng med fire kamper igjen å spille gir gode odds for en ny sesong i den øverste divisjonen.

En stund så det enda lysere ut for formlaget i eliteserien. Matthias Vilhjalmsson ga Start ledelsen 45 sekunder ut i 2. omgang. Den 26 år gamle islendingen var våken på corneren fra Espen Hoff og scoret enkelt sitt 11. eliteseriemål for sesongen. En lokal jury kåret Vilhjalmsson til Starts beste spiller.

Men bunnlaget Sarpsborg ga ikke opp, og kvarteret ut i omgangen fikk de belønningen de ventet på. Litt heldig var de også. Steffen Ernemann sendte i vei et skudd som gikk via Starts midtstopper Jesper Mathisen. Det gjorde jobben vanskeligere for Start-keeper Håkon Opdal, og ballen gikk i mål.

Det var de to eneste målene som kom i Kristiansand.

De første 45 minuttene var kjedelig og sjansefattig. Sarpsborg var kanskje spillemessig hakket bedre, men de skapte ikke sjanser det kunne bli mål av. (©NTB)