Rosenborgs Joe Grimaldi ble taklet av Oilers Tommy kristiansen og fikk påvist brudd i nakken etterpå. (Foto: TV 2/)
Rosenborgs Joe Grimaldi ble taklet av Oilers Tommy kristiansen og fikk påvist brudd i nakken etterpå. (Foto: TV 2/)

Hockeyspiller på Rosenborg fikk brudd i nakken i denne taklingen

Dommeren blåste ikke, men styreleder Thomas Wiggen vil kreve streng reaksjon fra Hockeyforbundet.

Stavanger Oilers slo Rosenborg 7-0 i Trondheim lørdag, men etter kampen raser hjemmelaget etter en episode i første periode av kampen.

Med seks minutter igjen ble hjemmelagets kanadier Joe Grimaldi taklet bakfra av Tommy Kristiansen.

Dommer Petter Hegle valgte å ikke involvere seg i episoden, men Grimaldi ble liggende nede på isen og måtte til slutt gå av.

- Han fikk så på seg nakkestøtte og ble sendt til sykehuset for røntgen. Nå får jeg opplyst at det er påvist et seks millimeter langt brudd i en nakkevirvel, sier Rosenborgs styreleder Thomas Wiggen til tv2.no.

Han sier Grimaldi er redd og frustrert og må bli på sykehus natten over. Sesongen til 27-åringen er sannsynligvis over.

Se taklingen i videovinduet øverst i artikkelen

Både han og resten av klubben var lørdag kveld i sjokk etter skadebeskjeden. Nå varsler Wiggen at klubben vil rapportere hendelsen til forbundet for å få ilagt en streng straff for Tommy Kristiansen.

- Vi skal sende med video av taklingen og be dem ta affære. Vi er en mindre klubb enn Stavanger, men vi trenger at våre spillere beskyttes også. Jeg har sett taklingen om igjen på video og Kristiansen kjører køllen i nakken og hodet til Grimaldi. Det er en brutal nedslåing bakfra, slå Wiggen fast.

Oilers avventer
Paul Haukali Higson, general manager i Oilers, sier de ikke har hørt noe om saken før nå.

- Men blir det en anmeldt sak så skal vi respondere på det. Sånn umiddelbart er det ikke noen i Oilers så kan si noe mer enn det, siden vi ikke kjenner godt nok til saken foreløpig, sier han til tv2.no.

Det er en brutal nedslåing bakfra.

- Det er imidlertid vanlig prosedyre at om en hendelse i en kamp innrapporteres, så skal andre parter respondere hvis det blir en sak. Så vi får bare avvente å se om det blir en sak eller ikke.

Slakter dommeren
Styreleder Wiggen er selv hockeydommer og slakter dommer Petter Hegles innsats.

- Dommeren er godt plassert og velger å la spillet gå. Han er fra Trondheim og opptatt av å ikke være hjemmedommer. Han var ikke moden for situasjonen, raser Wiggen.

Forrige sesong fikk Kiel Mcleod 15 kampers karantene for en takling på Storhamars Erik Skadsdammen, som fikk hjernerystelse. Den strengeste dommen som er ilagt var Steffen Thoresens 20 kamper for taklingen på Eerikki Koivu i april 2011.