Nordtveits lag vippet Dortmund ned fra tabelltoppen

Håvard Nordtveit og Borussia Mönchengladbach påførte Dortmund sesongens første serietap lørdag. Nordmannen skaffet straffespark, men måtte ut med skade i 2-0-seieren.

Avgjørelsen kom først i de ti siste minuttene av kampen. I det 80. minuttet ble Nordtveit tatt av Mats Hummels i Dortmund-boksen. Midtstopperen ble utvist, og vertenes Max Kruse var sikker fra straffemerket. Nordtveit ble erstattet av Christoph Kramer like etter.

I det 86. minuttet fjernet Raffael all tvil om hvor de tre poengene skulle gå. Han satte inn 2-0 på pasning fra Juan Arango etter en kontring. Seieren var Gladbachs fjerde strake på eget gress.

Ny serieleder er Bayern München, som spilte 1-1 borte mot Leverkusen lørdag kveld. Josep Guardiolas ubeseirede mannskap tok ledelsen i det 30. minuttet ved Toni Kroos, men bare minuttet senere utlignet Sidney Sam.

– Vi hadde klare målsjanser i begge omganger, men det ble 1-1. Vi kan uansett være fornøyde med at vi var det klart beste laget, mente Bayern-kaptein Philipp Lahm.

En gledens dag ble det for Omar Elabdellaoui lørdag. Hans Eintracht Braunschweig tok sesongens første seier med sterke 2-0 over Wolfsburg på bortebane. (©NTB)