Patrik Ingelsten (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)
Patrik Ingelsten (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)

Sandnes Ulf hindret Viking i bronsekampen

Aksel Berget Skjølsvik havnet i fokus på godt og vondt da Sandnes Ulf fikk med seg ett poeng mot Viking i lørdagens Rogalands-derby.

Viking - Sandnes Ulf 1-1 (0-0):

Viking Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Haugesund slo fredag Brann 1-0 i Bergen og la press på Viking i bronsekampen foran oppgjøret mot Sandnes Ulf.

Men et energisk og innsatsvillig Sandnes Ulf-lag hindret Viking i å stikke fra FKH på tabellen. Kampen endte 1-1, men Aksel Berget Skjølsvik kunne avgjort kampen da Sandnes Ulf fikk straffespark rett før slutt. Sandnes Ulf-spilleren skjøt imidlertid himmelhøyt over mål.

Se høydepunkter fra Viking-Sandnes Ulf i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Toppscorer Gytkjær ordnet seieren for FKH

– Vi holdt på å få null poeng, men sett under ett så er vi fornøyd med ett poeng. For vi spiller ikke en bra fotballkamp. Vi sliter igjen med å spille mot etablert forsvar.

– Vi holdt på å få null poeng
– Jeg er dritfornøyd med ett poeng her, selv om jeg bommet på straffe mot slutten. Men det var et veldig bra straffe, forresten, sa Berget Skjølvsik ironisk etter kampen.

Viking-trener Kjell Jonevret er glad Sandnes ikke tok alle tre poengene i sluttminuttene.

– Vi holdt på å få null poeng, men sett under ett så er vi fornøyd med ett poeng. For vi spiller ikke en bra fotballkamp. Vi sliter igjen med å spille mot etablert forsvar. Spesielt i førsteomgangen fikk det for tregt, sukket Jonevret overfor C More.

Viking har nå 43 poeng og ligger på bronseplassen i Tippeligaen med kun ett poeng mer enn Haugesund.

– Det føles skjønt at vi er på bronseplass med fire serierunder igjen å spille. Det var det ikke mange som hadde trodd før sesongen, sa Vikings trener.

Berget Skjølsvik i sentrum
Etter en sjansefattig førsteomgang, var det gjestene fra Sandnes som scoret først på Viking Stadion. Rune Jarstein havnet på bærtur utenfor egen 16-meter, og Aksel Berget Skjølsvik lobbet ballen i det tomme muret etter 69 minutters spill.

Men kun ti minutter senere havnet samme Berget Skjølsvik i fokus igjen, men på egen banehalvel. Sandnes Ulf-spilleren taklet Patrick Ingelsten innenfor egen 16-meter og dommer Svein Oddvar Moen pekte på straffemerket. Svensken Ingelsten steg frem og satte sikkert inn 1-1-scoringen fra ellevemetersmerket.

To minutter før slutt fikk imidlertid Sandnes Ulf straffespark etter at Berget Skjølsvik gikk i bakken innenfor Vikings 16-meter. Berget Skjølsvik steg selv frem og kunne avgjøre kampen til Sandnes Ulfs fordel. Men han skjøt ballen himmelhøyt over Rune Almenning Jarstein i Vikings mål.

Dermed endte kampen 1-1.

LES OGSÅ: Rekdal: – Så jævlig dumme spørsmål at jeg ikke gidder å prate mer

Velon Berish (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)
Velon Berish (Foto: Tommy Ellingsen/NTB scanpix)

– Sandnes Ulf gjorde det vanskelig for oss
Viking-kaptein Indridi Sigurdsson mente Sandnes Ulf gjorde det vanskelig for for hjemmelaget gjennom hele kampen.

– Sandnes Ulf lå tett og kompakt og forsvarte seg gjennom hele kampen, sukket Viking-kaptein Indridi Sigurdsson overfor C More - og fikk støtte av trener Kjell Jonevret.

– De lå veldig lavt gjennom hele kampen og vi lykkes aldri skikkelig med å få tempo på ballen, sa Jonevret.

LES OGSÅ: Davy Wathne knallhardt ut mot Rosenborg i Nicki Bille-saken

Benny Lennartsson (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)
Benny Lennartsson (Foto: Schrøder, Tor Erik/NTB scanpix)

Ser du på troppen til Viking så har de et godt forsvar, men scorer for lite mål. Så i angrepet mener jeg at Viking bør hente forsterkninger

Tilbake i Stavanger
Vikings trenerlegende Benny Lennartsson var forøvrig på besøk på gamle trakter. Lennartsson, som ledet Viking til klubbens siste seriegull i 1991, var ikke imponert over det blåtrøyene viste de første 45 minuttene.

– Sandnes Ulf gjorde det vanskelig for Viking. Jeg synes at Viking spilte litt for omstendelig. Det gikk for langsomt fremover for Vikings del. Ser du på troppen til Viking så har de et godt forsvar, men scorer for lite mål. Så i angrepet mener jeg at Viking bør hente forsterkninger, sa Lennartsson til C More.