Kolo Touré har vært god for Liverpool etter overgangen i sommer. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))
Kolo Touré har vært god for Liverpool etter overgangen i sommer. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))

Kolo Touré: – Jeg vil gjøre hva som helst for Liverpool

Se TV 2s eksklusive intervju med Liverpool-stopperen

Liverpool (TV 2 Sporten): Etter å ha blitt avskrevet Roberto Mancini i Manchester City har Kolo Touré fått en ny vår i Liverpool. Den 32 år gamle stopperen har startet sesongen meget bra for Merseyside-klubben, og han forteller til TV 2 at han er takknemlig for å ha fått en ny sjanse til å vise hva han er god for.

– Før jeg kom hit slet jeg i Manchester City. Og det at denne klubben gir meg en ny sjanse til å vise hva jeg er i stand til å gjøre, det var en stor lettelse for meg. Alt jeg kan gjøre for å hjelpe denne fotballklubben kommer jeg til å gjøre. Hver dag, hver kamp, hver gang jeg går på banen kommer jeg til å kjempe Det er det viktigste for meg. Jeg fokuserer på mitt eget spill, på lagkameratene mine, jeg vi gjøre alt jeg kan for å gjøre alle lykkelige, forteller Toure til TV 2.

Les også: Wenger kaller Wilshire inn på teppet etter røykebilde

Har du Touré på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

Fikk ikke sjansen
Etter å ha startet 52 kamper i Premier League i sine to første sesonger i Manchester City havnet Touré unåde hos Roberto Mancini. Forrige sesong startet han kun 10 kamper.

Kolo Touré har vært god for Liverpool etter overgangen i sommer. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))
Kolo Touré har vært god for Liverpool etter overgangen i sommer. (Foto: TV 2/Scanpix/Photoshop (montasje))

– Det var veldig vanskelig. Det vanskelige er når du vet at du kan gjøre ting, men folk stopper deg fra å gjøre det. Jeg vet hva jeg er i stand til å gjøre, men jeg hadde ikke sjansen til å vise det. Nå har jeg den sjansen, i en av verdens beste klubber. Jeg vil gi alt og gjøre hva som helst, sier en engasjert Touré.

Les også: Zlatan kan utestenges for denne pistolgesten mot gammel fiende

– Spiller som Arsenal
Kolo Touré var fast inventar i Arsenals legendariske «Invincibles»-lag, som for ti år siden gikk en hel sesong ubeseiret i Premier League. Nå mener ivorianeren at det finnes likhetstrekk mellom hvordan Arsenal spilte da og hvordan Liverpool spiller nå.

– Fotballen vi spiller minne meg om min tid i Arsenal. Måten Liverpool spiller på er glimrende. Vi slår pasninger, vi beveger oss, alle jobber for hverandre. Det handler om lagånd, ikke om invidier. Du kan han mange gode spillere, men har du ikke lagånd kan du ikke vinne noe som helst. Det er akkurat det vi har her. Vi har gode spillere og vi har lagånd. Og en god manager som vet hvordan han skal lede spillere, noe som er veldig veldig viktig, forteller Touré.

Les også: Ferguson hyller Rooney: - Han har fått energien tilbake

Intelligente Rodgers
Kolo Touré er ikke den eneste spilleren som har kommet til Liverpool etter å ikke ha fått sjansen i en annen storklubb. Både Daniel Sturridge, Coutinho og Victor Moses har opplevd en tilsvarende skjebne i nær fortid, men i Liverpool ser de alle ut til å stortrives. Touré mener trener Brendan Rodgers skal ha mye av æren.

– Han er veldig intelligent. Når du snakker med han så vet han nøyaktig hva han vil ha. Og hver gang han analyserer kampen i pausen er alt han sier riktig. Han er veldig ærlig. Dersom du ikke jobber så hardt som du burde så sier han fra, og hver gang vi går på banen så vet vi at dersom vi ikke gjør jobben vår riktig så får vi høre det. Det er veldig veldig viktig. Det viktigste i fotballen, når du går på banen, er at du gir alt du har – og så ser du hva resultatet blir, sier Touré.

Artikkelen fortsetter under bildet!

NED FRA TRIBUNEN: Kolo Toure er hentet fra tribunen på Etihad Stadium for å sikre mesterligaspill i Liverpool. (Foto: JON SUPER/Ap)
NED FRA TRIBUNEN: Kolo Toure er hentet fra tribunen på Etihad Stadium for å sikre mesterligaspill i Liverpool. (Foto: JON SUPER/Ap)

Går foran
Tre overgangsvinduer etter han tok over begynner Brendan Rodgers sitt Liverpool virkelig å ta form og det er et relativt ungt lag den tidligere Swansea-treneren har satt sammen. Derfor blir det ekstra viktig at de rutinerte hodene i laget tar ansvar og viser vei for de yngre spillerne, en jobb Kolo Touré stortrives med.

– Jeg elsker det. Det er flott å lede de unge spillerene, å hjelpe de. Fordi jeg har vært der før, jeg vet hva som venter, jeg kjenner kampene. Dersom jeg kan gi de råd som de kan bruke i kampene og i karrieren, så er det flott. Og her kan du gjøre det, for de er veldig intelligente og de lytter til deg. De lytter til det du sier, så analyserer de om du har rett eller galt, for alle kan ta feil av og til. Men de er veldig intelligente, de vet. Jeg liker det veldig godt, sier Touré.

– Elsker Coutinho
Det er mange spillere som har imponert i Liverpools sterke sesongåpning, men for Kolo Touré er det en viss lettbent brasilianer som virkelig har utmerket seg.

JAKTER PÅ COUTINHO: Atletico Marid forsøkte å hente brasilianeren i sommer, uten å lykkes.  (Foto: ANDREW YATES/Afp)
JAKTER PÅ COUTINHO: Atletico Marid forsøkte å hente brasilianeren i sommer, uten å lykkes. (Foto: ANDREW YATES/Afp)

– Det er et par. Jeg elsker Coutinho. Jeg kaller han alltid for min spiller. Jeg så han spille for Inter, vi spilte en treningskamp mot de da jeg var i Manchester City, han lagde masse problemer for forsvaret vårt og vi tapte. Etter det husket jeg godt denne unge spilleren. Jeg mener han er en spiller av topp kvalitet, forteller Touré.

Fokus på neste kamp
Før sesongen ble Liverpool av de fleste tippet som en outsider til en Champions League-plass, men ikke mer. Etter 13 poeng på de første seks ligakampene er det fristende å for mange å håpe på mer, men Touré nekter å miste bakkekontakt. For han er det viktisgte at laget fokuserer på neste kamp og slår Crystal Palace.

– For oss er den neste kampen det viktigste. Når sesongen er over kan jeg svare på det spørsmået, men nå fokuserer vi på Crystal Palace. Vi vet at det blir en tøff kamp, de har en bra lag, det finnes ingen enkle kamper i Premier League, og vi blir nødt til å jobbe veldig veldig hardt, avslutter Touré.