Per Mathias Høgmo
Per Mathias Høgmo

Wæhler skuffet over Høgmo: – Mulig han tenker mer på landslaget og Skavlan

Kjetil Wæhler føler seg forbigått av Norges nye landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): 37 år gamle Kjetil Wæhler har spilt fast sammen med Mattias Bjärsmyr i midtforsvaret til IFK Göteborg gjennom hele sesongen.

Derfor hadde stopperen håpet at han ville bli en av de utvalgte i troppen da Norges nye landslagssjef Per-Mathias Høgmo mandag presenterte sin første landslagstropp.

Men nok en gang ble Wæhler vraket fra troppen. Det skuffet IFK Göteborg-veteranen.

LES OGSÅ: Ola By Rise vrakes av Høgmo

– Men det er for mye politikk spør du meg. Det er jo bevist at i de viktige landskampene i år har feil uttak og lag har blitt avgjørende

– Mye politikk i det
Høgmo trener som kjent Djurgården i Allsvenskan, og derfor mener Wæhler det er ekstra merkelig at den nybakte landslagssjefen ikke hentet ham inn i troppen.

– Han (Høgmo) kan jo ikke ha fulgt bra med her i Sverige. Jeg hadde håpet å bevise at han tok ut feil tropp søndag, men fikk en muskelskade på trening i går og er ute i to uker. De har vel begynt å tenke på neste kvalifisering og håper vel de som er tatt ut utvikler seg i riktig retning i tiden som kommer. Men det er for mye politikk spør du meg. Det er jo bevist at i de viktige landskampene i år har feil uttak og lag har blitt avgjørende, sier Wæhler til tv2.no.

Den rutinerte stopperen har flere ganger kritisert Drillos uttak, og senest forrige måned foran kampene mot Kypros og Sveits uttalte Wæhler at han følte seg oversett. Han ble hentet inn igjen i troppen til kampene mot Albania og Makedonia i sommer, men brakk kragebeinet i det siste oppgjøret.

– Hadde jeg spilt dårlig og i tillegg ikke fått skryt av Drillo etter 40 minutter mot Makedonia hadde jeg ikke sagt noe nå. Jeg vil uansett bruke dette til noe positivt og forsøker å toppe hver sesong jeg spiller, sier Wæhler.

LES OGSÅ: Høgmo vurderer dikt og lyrikk på landslaget

KAPTEIN: Kjetil Wæhler var kaptein da Norge møtte Kypros i EM-kvalifiseringen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)
KAPTEIN: Kjetil Wæhler var kaptein da Norge møtte Kypros i EM-kvalifiseringen. (Foto: Aas, Erlend/NTB scanpix)

Det er mulig at fokuset til Høgmo ikke lenger vil være i Djurgården. Det er mulig at tankene går fra Djurgården til landslaget og Skavlan

– Tenker på Norge og Skavlan
Veteranstopperen tror Per-Mathias Høgmo allerede har fokus på andre ting enn hovedtrenerjobben i Djurgården.

– Det er mulig at fokuset til Høgmo ikke lenger vil være i Djurgården. Det er mulig at tankene går fra Djurgården til landslaget og Skavlan, sier Wæhler i et intervju med den svenske avisen Expressen.

Heller ikke Adrian Gashi, som har vært en av Helsingborgs beste spillere i en liga Høgmo kjenner meget godt, fikk plass i Høgmos første tropp. Men overfor TV 2 Sporten ønsker ikke Gashi å kommentere uttaket.

Landslagets assistenttrener Tor-Ole Skullerud ønsker ikke å kommentere kritikken fra Wæhler overfor TV 2 Sporten fredag. Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har foreløpig ikke besvart TV 2 Sportens henvendelser.

PS: Kjetil Wæhler må forøvrig stå over søndagens oppgjør mot Per-Mathias Høgmos Djurgården på grunn av en muskelsskaden han pådro seg torsdag.

DEBATT:
Burde Høgmo tatt ut Wæhler og Gashi i troppen? Ta debatten i kommentarfeltet under!