LIKER IKKE RØYKING: Jack Wilshere må belage seg på en prat på tomannshånd med Arsene Wenger. (Foto: Scanpix/The Sun(faksimile))
LIKER IKKE RØYKING: Jack Wilshere må belage seg på en prat på tomannshånd med Arsene Wenger. (Foto: Scanpix/The Sun(faksimile))

Wenger kaller Wilshere inn på teppet etter røykebilde

– Jeg er fullstendig imot med den typen oppførsel.

West Bromwich-Arsenal (søndag 17.00) | TV 2 Sport Premium 2 og tv2sumo.no

Den engelske tabloidavisen The Sun publiserte fredag flere bilder av Arsenal-stjernen Jack Wilshere tilsynelatende med en sigarett i munnen mens han snakker med en blondine utenfor et utested etter en kveld på byen med kamerater.

21-åringen skal ha fått tillatelse av klubben til å gå ut dagen etter 2-0-seieren over Napoli i Mesterligaen, men neppe til å røyke.

En utfordret Jack, som ikke røyker, til å holde en sigarett som del av en spøk

– Jeg er fullstendig imot med den typen oppførsel. Du kan skade helsen din, og ryktet ditt, sa Wenger på pressekonferansen han holdt fredag i forkant av kampen mot West Bromwich på søndag.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg må snakke med ham.

Wilshere ble nylig tatt ut i landslagstroppen til England og er en viktig brikke for både Arsenal og landslaget, selv om han måtte starte kampen mot Napoli på benken.

– Jack røyker ikke
Forrige uke innrømmet Wilshere at han ikke var like godt trent som han har vært å sitt beste, men nekter for at han røyket.

– Jack var ute sammen med lagkamerater og venner. En utfordret Jack, som ikke røyker, til å holde en sigarett som del av en spøk, sier en talsperson for Wilshere til avisen.

– Jack røykte absolutt ikke sigaretten. Ei heller støtter han røyking. Jack er fullstendig dedikert til fitness og en sunn livsstil. På ingen måte er dette bildet et godt bilde på hans holdning til røyking.

Wenger
Wenger

Senere i pressekonferansen stresset Wenger hvor viktig Wilshere er for laget han trener.

– Han er en viktig spiller for oss. Mine fremtidsplaner har alltid blitt bygget rundt Jack, sier han.

Wenger ble også spurt om hans erfaring med røyking og fotball, og det var ikke et ukjent fenomen - særlig da han trente Monaco tidlig på 90-tallet.

– Jeg har vært på bussturer til bortekamper i Frankrike hvor du ikke kunne se hverandre. Men tidene har forandret seg, og jeg må si at det engelske samfunnet er mye mer følsomt for røyking enn andre land.

Sagna skadet
På den samme pressekonferansen bekreftet Wenger at den franske forsvarsspilleren Bacary Sagna er ute av spill i tre uker.

Det betyr at det nok er duket for Carl Jenkinson på høyrebacken mot West Bromwich.