SLUTT PÅ NATURGRESS: I løpet av 2014 vil Per Egil Flo, Magne Hoset og Even Hovland spille hjemmekamper på kunstgress. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)
SLUTT PÅ NATURGRESS: I løpet av 2014 vil Per Egil Flo, Magne Hoset og Even Hovland spille hjemmekamper på kunstgress. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/NTB scanpix)

Molde legger kunstgress

Røkke og Gjelsten blar opp for ny bane som skal stå klar til serieåpningen 2014.

I 2012 ble gressteppet på Aker stadion kåret til det fjerde beste underlaget å spille på i Tippeligaen av lagenes kapteiner.

Nå har Molde bestemt seg for å legge kunstgress, skriver rbnett.no.

Halvparten av lagene i Tippeligaen denne sesongen spiller på kunstgress. Til neste sesong blir det enda flere.

Bodø/Glimt som er klar for opprykk spiller på kunstgress - og tidligere i år varslet Brann at de vurderer kunstgress.

Trolig blir det også kunstgress på nasjonalarenaen Ullevaal neste år.

Moldes avgjørelse ble fattet på et styremøte mandag.

– Det ble gjort et prinsippvedtak om å bytte underlag så raskt som mulig. Det betyr at vi spiller hjemmebanene på kunstgress i løpet av 2014, sier administrerende direktør Tarje Nordstrand Jacobsen til lokalavisen.

Gildet skal betales av aksjonærene i klubben, og Nordstrand Jacobsen legger ikke skjul på at de trenger ekstraordinære midler for å gjennomføre dette.

Det betyr at Kjell-Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten må åpne lommeboken.

– For eliteserielaget handler dette om å sikre at vi kan spille kamper på et stabilt godt underlag, også i mars, april, oktober og november. I tillegg er det svært positivt for hele klubben at vi får et anlegg som kan brukes 2000 timer i året mot dagens 130, sier Nordstrand Jacobsen.

Målet for Molde er å spille serieåpninga i 2014 på kunstgress, men det kommer an på hvordan vinteren blir. I verste fall vil VM-pausen neste sommer bli brukt for dekkeskiftet.