TO AV TRE «FAKER»: En britisk studie viser at mange fotballinteresserte ikke er fullt så interesserte likevel. (Foto: CARL COURT/Afp)
TO AV TRE «FAKER»: En britisk studie viser at mange fotballinteresserte ikke er fullt så interesserte likevel. (Foto: CARL COURT/Afp)

To av tre britiske menn «faker» kjærlighet for fotball

Oppsiktsvekkende studie fra England.

En studie presentert i Daily Mail viser at britiske menn ikke er så glad i sport som de kanskje gir uttrykk for. Ifølge undersøkelsen, som har samlet svar fra 500 britiske menn, sier hele ni av ti at de lyver om sportsinteresse for å skape et fortrinn på jobben.

Øverst på listen over idretter der britiske menn «faker» interesse er fotball. To av tre menn innrømmet i undersøkelsen at de har latet som om de liker fotball for ikke å bli upopulær.

– Jeg avskyr virkelig fotball, men det er det eneste alle vennene mine snakker om. Jeg har lært meg å bløffe slik at jeg ikke blir utelatt fra samtaler, men mesteparten av tiden synes jeg bare at det er kjedelig. Heldigvis er det som regel øl å drikke, sier en av de som ble spurt i undersøkelsen.

Den neste idretten på listen er Formel 1. Nesten halvparten av deltakerne i undersøkelsen sier at de lyver om interesse for sportsbiler.

– Det er kult å like Formel 1, men sannheten er at det bare er bråkete biler som kjører rundt og rundt og rundt. Jeg ble med på et løp en gang. I store deler var jeg faktisk ikke sikker på hvem som vant, sier en person.

En talsmann for LHDcarsupermarket.com som utførte undersøkelsen var overrasket over resultatet.

– Det får meg til å undre om det (fotball) virkelig er nasjonens idrett? Det må være mange menn der ute som lyver for å se bra ut sammen med venner og tilbringer kjedelige kvelder for å være en del av gruppen, sier talsmannen.

Sportene menn liker å lyve om at de liker:
1. Fotball - 61%
2. Formel 1 - 52%
3. Cricket - 46%
4. Golf - 34%
5., Rugby - 27%
6. Boksing - 17%
7. Friidrett - 13%
8. Hesteridning - 12%
9. Snooker - 6%
10. Tennis - 2%