Vonn kan rekke sesongåpningen

Lindsey Vonn er nær friskmelding etter kneskaden. Alpinstjernen håper hun kan stille i verdenscupåpningen i Sölden i slutten av oktober.

I februar pådro Vonn seg en stygg kneskade i super-G-rennet på første dag av VM og mistet resten av sesongen. For fire uker siden var hun tilbake på ski i Chile, og nå tror amerikaneren hun kan bli klar til å kjøre storslalåmrennet i Østerrike 26. oktober.

– Jeg er ikke tilbake for fullt på ski ennå, men jeg føler meg så sterk og klar at jeg åpner for muligheten til å kjøre i Sölden. Da jeg så på tidsplanen og terminlisten, virket det ikke som om det ville være mulig å gjøre det, men jeg er kommet ganske mye lenger enn hva jeg og alle andre hadde trodd, forteller Vonn.

28-åringen legger imidlertid til at hun ikke vil stille i renn før hun føler seg helt klar.

– Det handler ikke om at jeg ikke stoler på kneet mitt eller ikke føler meg 100 prosent i fysisk form, men jeg har ikke presset det ennå, sier amerikaneren.

– Ofte er utøvere redde for å stole på kneet sitt, men det gjelder ikke meg. Kneet mitt føles svært bra. Jeg har ingen smerter og ingen hevelser. Det gjelder bare å heve seg til neste nivå og føle seg komfortabel med å kjøre raskt. (©NTB)