TILs nye trenerduo rett til Europa-test

Moldovske Sheriff Tiraspol må slås om Tromsø skal ha sjanse til avansement fra europaligaens gruppe K. Steinar Nilsen føler seg godt forberedt før torsdagens hjemmekamp.

Onsdag gikk han løs på sin tredje periode som Tromsø-trener. Med seg på laget har han den tidligere storscoreren Sigurd Rushfeldt. Hovedmålet er å redde TIL fra nedrykk, men aller først venter europaligakamp på Alfheim.

– Vi har gjort et grundig forarbeid. Vi har studert dem nøye og føler at vi vet hva som venter oss, sa Nilsen på onsdagens pressekonferanse.

– Vi ser at dette er et godt lag som har spillere med gode ferdigheter. Men vi har også oppdaget noen «hull» som vi kan utnytte, skjøt lagkaptein Miika Koppinen til, ifølge TILs nettsted.

Tromsø og Sheriff er utfordrere i en gruppe der også Tottenham og russiske Anzji er med. I første kamp berget Sheriff 0-0 hjemme mot formsvake Anzji, mens Tromsø ble rundspilt og tapte 0-3 i London.

– Med stort innslag av søramerikanske spillere er det ikke forunderlig at dette er at lag som er preget av individuelle ferdigheter. Det jeg er overrasket over, er hvor sterke de framstår på dødball. Det er selvsagt noe vi må være godt forberedt på, sa Nilsen om torsdagens motstander. (©NTB)