Martin Ødegaard. (Foto: TV 2)
Martin Ødegaard. (Foto: TV 2)

Bayern München snuser på Martin (14) fra Drammen

Ettertraktet Strømsgodset-talent skal besøke storklubben.

Drammen (TV 2 Sporten): I fjor debuterte han som 13-åring i en treningskamp for Strømsgodsets A-lag , nå venter det større utfordringer for Martin Ødegaard:

– Bayern München vant jo Champions League, de er jo verdens beste klubblag akkurat nå, så de spiller jo fin fotball med mange gode spillere, sier 14-åringen til TV 2 Sporten.

Se TV 2 Sportens reportasje i videovinduet øverst!

LES OGSÅ: Norsk stortalent (16) signerte for Juventus

– Det har vært stor interesse etter de landskampene. Det er en del klubber som ringer, men jeg har ikke lyst til å vare den faren som navngir alle klubbene som er interessert i sønnens hans

Mange klubber ringer pappa
Tidligere toppspiller, og Mjøndalens assisttrener, Hans Erik Ødegaard ringes ned av klubber og agenter som vil vite mer om sønnens ferdigheter.

De har nå takket ja til invitasjonen fra Bayern München. En speider fra klubben ble imponert da han fikk se den offensive midtbanespilleren i aksjon for G16-landslaget tidligere i år.

– Det har vært stor interesse etter de landskampene. Det er en del klubber som ringer, men jeg har ikke lyst til å vare den faren som navngir alle klubbene som er interessert i sønnens hans, sier Hans Erik Ødegaard.

Mandag skal han og sønnen besøke den tyske Mesterliga-vinneren. De er forespeilet et treningsopphold over fem dager med tyskernes junioravdeling.

– Det er utrolig morsomt å bli lagt merke til av en så stor klubb, sier Martin.

SEIER: Pep Guardiola ledet Bayern München til seier i serieåpningen. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)
SEIER: Pep Guardiola ledet Bayern München til seier i serieåpningen. (Foto: CHRISTOF STACHE/Afp)

Liker Robben
Man må være 15 år for å kunne spille i Tippeligaen, Bayern München har heller ikke mulighet til å skrive proffkontrakt med Martin Ødegaard ennå. Men Pep Guardiola og hans trenerteam er tydeligvis ivrige på å knytte kontakt og få kartlagt drammenseren bedre.

– Nå skal han dra ned der, også skal han i hvert fall gjøre ferdig skole, han er fortsatt veldig ung, så han har ikke noe hast med fremtiden, sier pappa Ødegaard.

– Jeg er veldig spent på å se hvordan nivået er og spent på å se hvordan jeg ligger an i forhold til de der nede, sier tenåringen.

– Har du en favorittspiller på Bayern München?

– Det må bli Arjen Robben. Vi er venstrebenet begge to, smiler han.