En skikkelig vask og shining inni og utenpå kan gjøre bruktbilen mer attraktiv   og også gjøre den mer verdt på bruktmarkedet. Er du flink til å velge riktig bil og gjøre det som skal til, er det absolutt mulig å tjene penger her. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
En skikkelig vask og shining inni og utenpå kan gjøre bruktbilen mer attraktiv og også gjøre den mer verdt på bruktmarkedet. Er du flink til å velge riktig bil og gjøre det som skal til, er det absolutt mulig å tjene penger her. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Bruktbil: Du kan tjene mange tusenlapper på noen timers jobb

Det gjelder bare å vite hva du skal lete etter.

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I "Spør Benny"-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre.

Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Hei Benny! Er det bare vandrehistorier eller er det mulig å tjene gode penger på å kjøpe og selge bruktbiler hvis man finner litt shabby biler og shiner dem opp?

Jeg kan ikke selv skru, men jeg elsker å vaske og polere og gjøre bilene strøkne både inni og utenpå. Jeg har lenge tenkt på om det er noe jeg kunne utnyttet til å tjene penger på å kjøpe og selge biler, men har liksom aldri helt våget å prøve meg. Har du tro på at det kan være noe å prøve ut?

Les artikkelen her: Dette må være en garantisak

Benny svarer:

Hei du! Her aner jeg en forretningsmodell som absolutt kan ha noe for seg. Det enkle svaret er ja: Du kan absolutt tjene mange tusenlapper på å kjøpe bruktbiler som bare trenger en god dose shining og stell for å fremstå som langt mer attraktive enn de gjorde i utgangspunktet.

Jeg må innrømme at jeg bruker til dels mye tid på å se på rubrikkannonser, og jeg slutter ikke å undre meg over hvor dårlig mange selgere presenterer bilene sine. Halvmøkkete utenpå, med masse rot og søppel innvendig – og gjerne er også bildene og annonseteksten av typen som heller skremmer bort potensielle kjøpere – enn å gi dem lyst til å kjøpe bilen.

Jeg får i alle fall ikke særlig tillit til slike selgere – og tar meg selv i å undre på hvordan de har behandlet bilen hvis de ikke engang gidder å gjøre den noenlunde presentabel når de skal selge.

Men – og her må jeg ile til med en viktig faktor: Det gjelder å vite hva du skal se etter i utgangspunktet. Du bør holde deg til merker og modeller som er relativt enkle å få solgt igjen – og du bør ha peiling på hvor et realistisk prisnivå ligger.

Det hjelper jo ikke hvis du kjøper for dyrt i utgangspunktet. Du må sørge for å kjøpe en bil som er for lavt priset, eventuelt at du pruter den under det som vil være normal markedspris.

Slik finner du ut hvor mye bilen er verdt


Bilder og tekst

Mitt råd er å velge deg ut noen bilmodeller som du bør følge med på litt over tid. Slik skaffer du deg et bilde på hvor markedsprisen ligger. Kommer det da objekter som er lavt priset og som ikke framstår fra sin beste side i annonsen – da kan det være smart å slå til!

Jeg mener at en fersk EU-kontroll også er et svært viktig argument når du skal selge videre. Er det på plass og bilen ellers virker hel og fin, bør du ha et godt utgangspunkt,

Så er det bare å sette i gang med operasjon shining. Vask og polering utenpå, støvsuging og skikkelig vask innvendig. Husk også ruter, inne i dørene, i friskluftdysene osv. Hvis det lukter vondt inne i bilen, bør du absolutt forsøke å gjøre noe med det også.

Det neste – og svært viktige – punktet blir da å lage en god annonse. Ta fine bilder av bilen, med rolig bakgrunn. Ikke vær redd for å bruke mange bilder, seriøse interessenter vil gjerne se så mye av bilen som mulig. Så er det viktig å ha en god og relevant tekst der du både er informativ – og understreker de positive sidene med bilen.

Du må rett og slett sørge for at de som ser annonsen får lyst til å kjøpe bilen. Da kan resultatet bli riktig så hyggelig.

Lykke til hvis du prøver deg på dette!

Bilder er viktig – her får du Brooms fotokursStort arkiv


Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen

Velkommen – og lykke til!

LES OGSÅ: Nå kan du kjøre uten luft i dekkene

Har du innspill eller erfaringer – skriv inn i kommentarfeltet under: