Basel risikerer kraftig reaksjon fra UEFA

Sveitsiske Basel kan vente seg en kraftig reaksjon fra UEFA etter at Greenpeace-aksjonister protesterte mot russiske Gazprom tirsdag.

Det russiske gasselskapet er hovedsponsor for det tyske motstanderlaget Schalke. Midt under tirsdagens mesterligakamp rappellerte fire oransjekledde aksjonister ned fra taket på Basels arena.

Mellom seg holdt de et stort banner med tekstene «Gazprom, don't foul the Arctic» og «Free the Arctic 30». Kort tid etter klatret de opp på taket igjen, og fotballkampen kunne fortsette. Den endte for øvrig 1-0 i favør de tyske vertene.

Det er ennå ikke klart hvordan demonstrantene klarte å ta seg opp på stadiontaket. Det er Basel som eier anlegget, som også inneholder et kjøpesenter og eldreboliger.

UEFA opplyste onsdag at de også har startet en egen sak etter at Schalkes fans brukte bengalske fakler like før kampstart.

Også mesterligaen sponses av det russiske gasselskapet. Totalt var 30 mennesker med på demonstrasjonen. Ifølge Reuters ble alle pågrepet av russiske myndigheter og allerede tirsdag kveld varetektsfengslet i to måneder. (©NTB)