KUNNE HAVNET I ARSENAL: Cristiano Ronaldo var så nær en overgang til Arsenal at han til og med hadde fått draktnummer. (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
KUNNE HAVNET I ARSENAL: Cristiano Ronaldo var så nær en overgang til Arsenal at han til og med hadde fått draktnummer. (Foto: SUSANA VERA/Reuters)
Premier League

Så nær var Ronaldo å gå til Arsenal

– Han har en drakt med nummer ni på fra Arsenal, forteller Arsene Wenger.

Fotballhistorien kunne vært en helt annen dersom Arsenal-manager Arsene Wenger hadde fått det som han ville i 2003.

For han var bare en underskrift unna å sikre seg en ung Cristiano Ronaldo.

Den portugisiske 18-åringen hadde vært på en ukes opphold i Arsenal, og Wenger var helt overbevist om at hadde overbevist ham om at fremtiden hans lå i Nord-London.

Ronaldo var så nær ved å bli Arsenal-spiller at han til og med hadde fått tildelt draktnummer.

– Han var veldig nær ved å komme hit. Han har en trøye med nummer ni på ryggen fra Arsenal, sier Wenger i en dokumentar på ITV.

Det er Daily Mirror som gjengir Wengers uttalelser i dokumentaren, hvor det kommer frem at det ikke var Sir Alex Fergusons overtalelseskunster som fikk Ronaldo på andre tanker.

– Det som skjedde var at Carlos Queiroz gikk til Manchester United. De snappet ham fra oss fordi han kjente ham fra Sporting Lisboa. Sånn er livet. Du gjør ditt beste, men noen ganger må du innse at andre er sterkere enn deg. Det kan også skje, sier Wenger.

Og resten er historie. Ronaldo vant Premier League tre ganger med Manchester United og Champions League en gang, før han dro videre til Real Madrid som verdens dyreste fotballspiller.