10 MINUTTER: Ifølge Napoli president Aurelio De Laurentiis tok det ham ti minutter å gjøre Gonzalo Higuain om fra Real Madrid spiller til Napoli spiller.
10 MINUTTER: Ifølge Napoli president Aurelio De Laurentiis tok det ham ti minutter å gjøre Gonzalo Higuain om fra Real Madrid spiller til Napoli spiller.

Napoli-presidenten signerte Higuain på ti minutter fra en fjelltopp

I kveld spiller stjernespissen Mesterliga mot klubben alle trodde han kom til å signere for i sommer.

Se FotballXtra Europa i kveld fra klokken 20.30 på TV 2 Sport og tv2sumo.no!

En av sommerens store overgangssnakkiser var Gonzalo Higuains potensielle overgang til Arsenal, en saga som til slutt endte med at argentineren ikke ble Arsène Wengers nye spiss men i stedet endte opp i italienske Napoli.

Det kom som et sjokk på mange, ettersom 25-åringen ble meldt på det nærmeste klar for London-klubben en rekke ganger i løpet av sommermånedene.

Les også: Higuain meldes «snart klar» for Arsenal: – Kan bli årets kjøp i Premier League

SLAGEN MANN: Arsene Wenger
SLAGEN MANN: Arsene Wenger

Stjernespissen ble i stedet en del av Rafael Benitez' revolusjon hos de lyseblå, og erstattet Edinson Cavani i spissrekken til den italienske storklubben.

Med fire mål på sine første sju kamper for klubben er det lov å si at han i hvert fall er en foreløpig suksess, og forut for tirsdagens Mesterliga-kamp mot nettopp Arsenal letter Napoli-presiden Aurelio De Laurentiis på sløret rundt detaljene rundt overgangen.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk

– Vi var i fjellet med laget og jeg spurte folkene mine om vi skulle ringe Real Madrid. I løpet av ti minutter var avtalen i boks for 38 millioner euro pluss tilleggsutbetalinger.

Les også: – Higuain solgt til Napoli for 311 millioner kroner

– Dagen etter dro vi til Venezia i åtte timer i et lukket rom og gjorde en avtale. Det var lett. Jeg visste ikke at Arsenal ville ha ham, for ingen fortalte meg det. Jeg beklager, Arsenal!, sier den eksentriske presidenten.

Det så nemlig lenge ut til at Higuain ville bli Gunners-spiller og ett av Premier League-sommerens største kjøp, og Sky Sports News gikk så langt som å si at kun formaliterer gjenstod før angriperen skulle skrive under for klubben etter å ha snakket med hans bror Nicolas.

Les også: Derfor vil Wilshere se denne skjønnhetens bilde i Arsenal-garderoben

I stedet ble han altså Cavanis erstatter i Napoli, og nettopp Cavani som gikk til PSG for 54 millioner pund (over 500 millioner kroner) er en spiller president De Laurentiis innrømmer at fort kunne havnet i Premier League i stedet for Ligue 1.

– Manchester City besøkte meg i Roma, men de tilbød kun rundt 30 millioner pund så jeg aksepterte det ikke. Hvis jeg skulle si «ciao» til Cavani trengte jeg pengene til å kjøpe en ny mester, sier presidenten.

STJERNEDUO: Edinson Cavani og Luis Suarez må være på sitt beste dersom Uruguay skal ta seg til VM. (Foto: Andre Penner/Ap)
STJERNEDUO: Edinson Cavani og Luis Suarez må være på sitt beste dersom Uruguay skal ta seg til VM. (Foto: Andre Penner/Ap)

Se FotballXtra Europa i kveld - med Arsenal-Napoli som et av de store høydepunktene - fra klokken 20.30 på TV 2 Sport og tv2sumo.no!