Høgmo går for mentalt landslagsløft

Å hente inn en mental trener så raskt som mulig blir en prioritert oppgave for fotballherrenes nye sjef Per-Mathias Høgmo.

Da 53-åringen presenterte sin første Norge-tropp, understreket han flere ganger betydningen av mental trening i fotballen. Høgmo vil sakte, men sikkert integrere sine arbeidsmetoder i landslaget. Den mentale biten er noe han har fått gode resultater av å prioritere tidligere.

– For meg har det vært en selvfølge å ha mentale trenere som en systematisk del av et team. Det har jeg hatt i 15 år. Det er viktig at både fokus, tilstedeværelse, prestasjonskultur og mental tøffhet er en del av det daglige arbeidet, sa Høgmo.

Han fortalte at han allerede har vært i kontakt med Olympiatoppen for å kunne benytte seg av idrettspsykolog Anne Marte Pensgaard.

– Jeg har jobbet mye med henne tidligere. Jeg ønsker en mental trener så raskt som mulig. Jeg er i dialog med Olympiatoppen, og jeg ønsker i prinsippet å bruke Pensgaard mest mulig.

Høgmos forgjenger, trenerlegenden Egil «Drillo» Olsen, er blant dem som har avvist snakk om mentale trenere og sverget til egne metoder. Ifølge Høgmo har flere i norsk idrett misforstått hva mental trening går ut på. (©NTB)