– Bekymringsfullt at VIF ikke drar tilskuere

Vålerenga hadde bunnotering for året med bare 7798 tilskuere på Ullevaal under søndagens 1-2-tap mot Odd.

Oslo-laget har skuffet i Kjetil Rekdals comebacksesong. Med fem serierunder igjen ligger Vålerenga på 11.-plass og er bare seks poeng foran Hønefoss på direkte nedrykksplass.

De dårlige resultatene har også gitt utslag med glisne tribuneseter på Ullevaal. Odd-trener Dag-Eilev Fagermo mener det er trist å se at en klubb som Vålerenga sliter med publikumstekke. Han mener det reelle tilskuertallet søndag var godt under de oppgitte 7798.

– Jeg har aldri vært på Ullevaal og sett så få folk på tribunen før. Heller ikke at det var så tynt blant Klanen. Vålerenga må være i toppen av norsk fotball. Det er viktig for alle. Jeg synes det er bekymringsfullt at så få bryr seg om Vålerenga, sier Fagermo.

– Det samme gjelder Brann, som sier de ikke skal vinne noe før i 2016 eller noe sånt. Norsk fotball har ikke råd til det. Storklubbene må være i toppen, legger Odd-treneren til.

Vålerenga har til nå et snitt på 10.202 tilskuere på Ullevaal i årets eliteserie. Flest folk trakk lagets seriekamp mot Rosenborg i mai med 13.609. (©NTB)