Bojan Zajic scoret 1 1 målet minuttet før slutt, men Dag Eilev Fagermo kunne allikevel juble høyest. (Foto: TV 2)
Bojan Zajic scoret 1 1 målet minuttet før slutt, men Dag Eilev Fagermo kunne allikevel juble høyest. (Foto: TV 2)

Bojans frisparkmagi var ikke nok

Dag-Eilev Fagermo og Odd kunne juble høyest etter scoring på overtid.

Vålerenga-Odd 1-2

Se referat øverst i saken.

Oppgjøret mellom Vålerenga og Odd på Ullevaal så lenge ut til å ende med borteseier, og til slutt endte det også på den måten i hovedstaden.

Det ble dog ikke 0-1, som det lenge så ut til, for etter Elba Rashanis delikate scoring halvveis i 2. omgang stod det også 0-1 da kampen gikk inn i sine siste minutter.

Innbytter Bojan Zajic hadde dog et ess i ermet, og viste frisparkkunst av høy klasse da han etter under 20 minutter på banen skrudde inn utligningen med kun sekunder igjen på klokken.

– Det er faktisk verdensklasse. Høy klasse. Chippen som Odd scorer på er også nydelig. Det er perfekt og veldig, veldig høy klasse, sa Daniel Nannskog om de to målene som så ut til å bli oppgjørets eneste.

Les også: Chukwu og Molde stakk kjepper i hjulene for medaljejagende Haugesund

De fleste trodde nok nemlig at Zajics magi betød ett poeng til hvert lag, men på overtid mistet innbytter Joachim Thomassen ballen og satte i gang en Odd-kontring på Ullevaal.

Deretter gikk det kjapt fremover langs venstrekanten, før et innlegg nådde en duell der samme Thomassen fikk jobben med å ta seg av Frode Johnsen. Den duellen tapte VIF-spilleren, Johnsen headet ballen tilbake i feltet og Snorre Krogsgård banket inn seiersmålet fra kloss hold.

– Jeg vet akkurat hvem jeg ikke vil være i garderoben etterpå. Joachim Thomassen slår en forferdelig pasning og så taper han duellen på bakerste stolpe, sa Freddy dos Santos i TV 2s FotballXtra etter kampslutt.

Dermed endte det 1-2 på Ullevaael, noe som betyr at Odd klatret forbi Vålerenga og har 32 poeng etter 25 kamper. Vålerenga står på 30, og er involvert for fullt i bunnstriden når fem runder gjenstår.