SPISTE FOR MYE: David De Gea beskyldes for å ha spist for mye taco i starten av Manchester United karrieren. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))
SPISTE FOR MYE: David De Gea beskyldes for å ha spist for mye taco i starten av Manchester United karrieren. (Foto: Scanpix/Photoshop (montasje))

Tidligere Manchester United-trener: – De Gea spiste for mye taco

Mannen som hadde spanjolen som elev på Old Trafford forklarer at han opprinnelig slet på Old Trafford.

Manchester Uniteds start på tittelforsvaret i Premier League har langt ifra vært ideelt, men hvis det er én mann som ikke kan få skylden for den dårlige sesongstarten er det i hvert fall David De Gea.

Spanjolen har flere ganger vartet opp med flotte redninger helt bakerst, og er i ferd med å følge opp den flotte forrige sesongen der han havnet på årets lag i Premier League i det som var bare hans andre sesong for de røde djevlene.

22-åringen slo da grusomt tilbake etter en debutsesong der han måtte tåle mye kritikk, og nå avslører klubbens tidligere keepertrener noen av årsakene til at spanjolen har fått en såpass stor oppsving på karrieren.

TIDLIGERE KEEPER-TRENER: Eric Steele jobbet med David De Gea på Manchester Uniteds treningsfelt. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)
TIDLIGERE KEEPER-TRENER: Eric Steele jobbet med David De Gea på Manchester Uniteds treningsfelt. (Foto: Mike Egerton/Pa Photos)

– Hans første seks måneder var fryktelige. Et problem var at han var bare 71 kilo, og vi jobbet både på og utenfor banen med å få han til å bli mer kraftfull. Vi endret livsstilen hans. Han ønsket å dra hjem etter trening, og da jeg spurte han om å komme tilbake på ettermiddagen svarte han «hvorfor?».

Les også: Kevin Keegan tror ikke Manchester United klarer topp fire

– Det var problemer med livsstilen. Han sov to eller tre tmer om dagen. Han spiste sitt hovedmåltid sent om kvelden. Han spiste for mye taco. Vi puttet i ham proteindrikke rett etter trening. Vi måtte fysisk få ham til å drikke. Vi brukte mye tid med han i treningsstudio. Han hatet det. De driver ikke så mye med det i Spania. Vi trengte tid til å bygge opp styrken hans sier Steele til Uniteds Fanzine «United we stand» ifølge The Guardian.

– Jeg fortalte at han måtte vise seg fram hver dag
Nå er De Gea udiskutabelt førstevalg på Old Trafford under den nye manageren David Moyes, men Steele sier at keeperen ikke var den mest treningsvillige i starten av karrieren.

ddg (Foto: Mike Egerton)
ddg (Foto: Mike Egerton)

– Han var alltid bedre i en gruppe. Han var høytidelig fordi han var trøtt, mentalt og fysisk. Jeg fortalte ham at han måtte trene bedre, at han måtte vise seg fram hver dag. Det var noen ganger den første sesongen at han trente dårlig. Jeg sa at det er spillerne som gjør avgjørelser overfor manageren og ikke motsatt, og at han skulle være først ut til trening og ikke sist, sier Steele.

Nå har dog De Geas vaner endret seg, og spanjolen er en av de mest populære på Old Trafford.

– Fansen kritiserte ham. Media også. Men manageren (Sir Alex Ferguson, red.anm.) stod ved ham og beskyttet ham fra media. Han visste at han hadde et langtidsprosjekt. Han var bare 19 år og det var en risiko, men manageren hadde vært og sett på ham med meg og visste hvor god han var, sier Steele.

Se høydepunktene fra lørdagens kamp mot WBA her:

757657

Hva tenker du om David De Gea? Ta diskusjonen her!