IMPONERT: Per Mathias Høgmo har latt seg imponere over statistikken til Strømsgodsets superspiss Ola Kamara. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)
IMPONERT: Per Mathias Høgmo har latt seg imponere over statistikken til Strømsgodsets superspiss Ola Kamara. (Foto: Larsen, Håkon Mosvold)

Høgmo før han tar ut troppen: – Kamara har en god statistikk

10 mål på 9 seriekamper imponerer landslagssjefen.

Stockholm (TV 2 Sporten): Egil «Drillo» Olsen sa at han vurderte å ta ut Ola Kamara før kampene mot Kypros og Sveits. Strømsgodsets toppscorer kan bli en av overraskelsene når Per-Mathias Høgmo tar ut sin første landslagstropp mandag. Med 10 mål på 9 seriekamper er i hvert fall Høgmo imponert.

– En god statistikk. Han spiller på et veldig godt lag med en tydelig spilleidé. Han øker effektiviteten sin, det er interessant og han skal bli spennende å følge fremover, sier Høgmo til TV 2 Sporten.

Skryter av Strømsgodset
Høgmo sier han egentlig har fullt fokus på Halmstad og Djurgårdens bortemøte der senere i dag. På kvelden skal han spikre troppen i samråd med Drillo. Fredagens 5-0-seier over Sogndal, der Kamara scoret ekte hat trick, registrerte han rett etter å ha signert fireårskontrakten med NFF i Oslo.

– Jeg fikk med meg Kamara og Godset sin seier mot Sogndal, det var sterkt. De har virkelig meldt seg på i en spennende gullstrid. Det er alltid interessant å registrere spillere som scorer mål, sier 53-åringen.

– Kan han være et navn du leser opp på mandag?

– Vi tar ut det på mandag, jeg ber om forståelse for at det trengs litt tid, svarer han.

Endrer formasjonen?
På pressekonferansen på Ullevaal lovet Høgmo noen overraskelser, og kanskje endringer, på laget som skal kjempe om det syltynne playoff-håpet i oktober. Opp gjennom årene har han gjerne sverget til 4-2-3-1 eller 4-4-1-1 i sine lag.

– Det kan nok bli noen forskjeller og overraskelser allerede i den første kampen mot Slovenia. Vi får se, det kan være vi gjør endringer på formasjonen. Men jeg må, som sagt, få litt bedre tid på meg, melder Høgmo.